Mina favoritbloggar


ISABELLA
Bloggadress: http://blondinbella.blogg.se
Kommentar: Rolig blogg om Isabella som gör typ tusen saker hela tiden! Jag fattar inte hur hon hinner :D


JULIA
Bloggadress: http://jullan1.blogg.se
Kommentar: Min kompis Julias blogg! Videoklipp, dagens outfits (ibland) och några inlägg om Carola också ;)


KENZA
Bloggadress: http://kenzaas.blogg.se
Kommentar: Kenzas blogg har de flesta nog hört talas om. Kenza är modell och shoppar - varje dag!!


REBECCA
Bloggadress: http://rebecca22.blogg.se
Kommentar: Min kompis Rebeccas blogg! Hon skriver om massa roliga saker, missa inte ;)


SOFIA
Bloggadress: http://soffliz.blogg.se
Kommentar: Min kompis Sofias blogg! Hon skriver och ibland lägger hon upp några av sina superfina bilder!

Fredag

Skrev ingenting igår (rekord typ!), så nu kommer ett lååångt inlägg. Idag har jag varit i skolan som vanligt. På idrotten fick vi sätta upp tälten :D Vi skulle öva inför Utö! Vi har fått reda på tältgrupperna och fördjupningsgrupperna nu. Jag och Julia fick SO, vi ska fördjupa oss i Gruvor, hehe ;) Inte så jättekul, men wtf... Jag ska dela tält med Elinor! Hihi, det gick inte så jättebra när vi skulle sätta upp tältet, men nu har vi lärt oss så nu kommer det gå skitbra när vi ska sätta upp det på Utö :P

Igår hade vi piano för första gången den här terminen! Åh, det är så kul och vår lärare, Kerstin, är så himla snäll! Vi har fått en jätterolig låt som heter... nånting som jag har glömt. Men den är rolig den ;) Ikväll är det ju Junior Eurovision Song Contest och Frida Sandén ska ju vara med (tredje Sandén-sysern)! Hon vinner säkret... Men själv tycker jag att Molly är bäst :D

Vem tycker ni är bäst, Molly, Mimmi eller Frida Sandén?

Är så glad att Heroes ska gå på TV4! Det ska jag verkligen inte missa :) Mina andra favoritprogram är Medium och Ghost whisperer, Idol, House och Simpsons. Imorgon fyller mamma år och jag har inte köpt någon present :/ Bra liksom... Aja, jag hinner inte köpa något. Och imorgon är det ju kräftskiva och det är vi som ordnar så det blir nog fullt upp hela dagen! Men nu ska jag gå och kolla om vi har någon glass ;)

Puss o kram ♥





Den här låten är så himla bra <3

Liten lista

- Språkbegåvningar?
Begåvningar och begåvningar ;) Men jag pratar flytande svenska, ganska så flytande engelska och så kan jag typ 30 ord på franska :)

- Udda talanger?
Åh, jag har ingen udda talang! Jag kan inte göra någonting, inte böja tummen långt bak, göra tungan till ett treklöver eller nåt annat! Jag kan inte ens ta isär pek- och långfringret från ring- och lillfingret! Hm... det skulle kanske vara att jag kan gå ner i spagat då, det är väl ganska coolt? ;)

- Knasiga misstag?
Jag gör aldrig misstag ;) Nej, men jag vet inte. Jag råkade gå in i en liten bebis en gång så att den ramlade! Haha, det var pinsamt det :P

- Barndomsminnen?
Jag kommer ihåg en gång när jag gick på dagis och så skulle mamma komma och hämta mig. Och vi skulle gå på McDonalds den dagen så jag blev jätteglad när hon kom. Jag satt i sandlådan men när jag såg henne började jag springa mot henne. Men jag snubblade över sandlådekanten och fick skrubbsår på båda knänen :( Men som tur var gick vi ju på McDonalds sen och så fick jag en A-teens skiva av mamma! Jag blev jätteglad ;)

- Detta visste ni inte om mig?
Eftersom det bara är mina kompisar som läser min blogg så vet ni ju redan allt om mig ;) Men om du inte är kompis med mig så kan jag berätta att jag är väldigt noggrann, älskar att planera och lite besserwisser :P Jag ska alltid ha rätt och jag blir förbannad om någon inte kan erkänna att den har fel!

Morden i Midsumer

Nu ska jag snart gå och lägga mig, fast först blir det Morden i Midsumer. Sista avsnittet idag :( Det är så bra! Åh, vi har så himla mycket läxor, men nu är jag i alla fall klar med matten. Har räknat till uppg. 75... puh... Imorgon har vi engelska-glosor om Sir Arthur Conan Doyle, på fredag har vi franska och svenskaläxa. Oj oj oj, jag är slut redan efter en vecka. Idag hade vi i alla fall det fruktade NO-provet. Det var ganska svårt men jag tyckte det gick bra för jag kunde svara ganska bra på alla frågor :) Och idag sa han att vi inte skulle få betyg på det provet. Jag tycker det är dåligt för jag skulle vilja ha betyg nu, jag trodde liksom att man skulle få det i åttan :O Haha, men det är lugnt. Nästa vecka har vi ju G-test i matte så jag ska inte klaga... ;)

Godnatt, Agnes ♥

Spökrundan

Nu har jag och Sofia och Rebecca bestämt typ hela spökrundan, haha! Åh, det kommer bli så kul på lördag och alla småbarnen kommer bli så rädda att de kommer kissa på sig ;) Nä, men så här ska spökrundan gå till:

1. Vi ska ha två grupper, en för de små som inte är så jätteläskig och sen en för de lite äldre som är lite läskigare. Den lilla gruppen ska jag gå med och visa vägen och då ska jag vara mig själv men med den stora gruppen ska jag vara utklädd till häxa :P Gruppen träffas utanför skogen och sen går vi in! Oooo...

2. Nästan precis i början kommer de fram till en utklädd person som ligger under en filt och som är helt vit i ansiktet och svart runt ögonen. Den berättar en spökhistoria och säger att de måste hitta en nyckel och en kista. I kistan ligger ett brev från hans döda fru. Han själv kan inte gå för han har brytit benet ;)

3. Sen går alla vidare in i skogen och någon av oss kommer springa runt dem och prassla lite och lysa med en ficklampa ibland, så att de blir lite smårädda :P

4. Efter att vi gått en stund kommer man fram till ett ställe där det står ett bord med fyra lådor och där ska barnen stoppa in händerna. I en av lådorna ligger nyckeln till kistan. Sen säger jag att vi ska gå åt ena hållet men då kommer en av oss sitta i ett träd och kasta löv och skrika och kanske lysa med ficklampa ner på barnen, så dår vänder vi och springer åt andra hållet nerför en backe.

5. Då kommer vi fram till en stor gran och under granen står en vampyr som håller i en skylt där det står en mattegåta. Om barnen listar ut rätt tal får de ta kistan som vampyren håller i. Sen öppnar dem den och hittar brevet.

6. På vägen tillbaka kommer några av oss springa runt i skogen och låta lite igen och kanske lysa med ficklmaporna ibland.

7. Till slut kommer de fram till det första "spöket" igen och ger brevet till han som ligger där. Då säger han typ tack och så och så ger han barnen godis som pris för att de hjälpte honom att hitta brevet :)

Spännande va? ^^

Jag kom in!

JAG KOM IN PÅ SHOWCASE!!! :D

Wihi, jag är så himla glad!

JAAAAA!!

Tjejsnack v 35

MUSIK


image236 Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken?
Jag lyssnar på ganska mycket olika musik, mest det som spelas på radion. Om jag måste säga någon speciell stil så är det väl typ pop eller rock ;)
image236 Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren? Om du är tonåring nu, så vad lyssnade du på som barn?
Som barn lyssnade jag typ på Hits for Kids och sånt där... :/ Typ Aqua, A-teens och såna band ;)

image236 Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför?
Death metal tycker jag inte om ;) Nä, men hårdrock är inte riktigt min musiksmak, det är ju bara massa skrik och sånt.

image236 Nämn fem artister du har sett live/skulle vilja se live.
Darin, Agnes, Europe har jag sett. Jag skulle vilja se Håkan Hellström och Kelly Clarkson.

image236 Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha?
Jag har Darin, Agnes och Joey Tempest i Europes autografer! Jag skulle vilja ha Kelly Clarksons autograf, och någon jättekänd, typ Britney Spears ;)


Konfirmation :)

Nu har jag kollat upp konfirmationsgrejen och det står i blanketten att de som går i årskurs 8 eller är äldre kan vara med! Så jag får konfirmera mig! :) Wihi, jag ska göra det nu! Det ska bli jättekul, men bara om man kommer med någon av kompisarna... :S De skrev ju inte mitt namn på sina papper så jag vet inte om vi kommer i samma :/ Hoppas det i alla fall. Idag har det varit vanlig skoldag, vi hade idrott och sprang runt Kyrksjön. Det var... sådär, jag sprang bara 1,5 och gick ett halvt varv men jag är ändå ganska nöjd ;) Efter skolan var jag med Rebecca och Sofia, och vi pluggade till NO:n och planerade för spökrundan på lördag :) Det kommer bli superkul, tror jag! Vi ska göra spökrunda för småbarnen på kräftskivan som våran gata ska ha! Så vi ska klä ut oss till spöken och allt ;)

Kram, Agnes <3

Ps. De har fortfarande inte ringt från Showcase och sagt om jag kommer in eller inte. Jag väntar fortfarande. Snälla, kan jag inte få veta snart? Ds.

Wish me luck

Snart ska jag och mamma åka in till stan! Hjälp, jag är så sjuuuukt nervös, så jag är helt darrig, typ :S Idag är det showcase-auddition. Jag hoppas VERKLIGEN VERKLIGEN att jag kommer in, jag skulle bli så himla glad då! Man får veta om man har kommit in imorgon, tror jag, så var det i alla fall förra året. Jag har massa fjärilar i magen ;) Det är både ett dansprov och ett sångprov men det är egentligen bara sången som jag är nervös för... Jag kom ju in på dansen förra året. Waaaah, nu ska jag bara öva lite till, sen är det bara:

Ett, två, tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det, på det sjunde - gör - jag - DET!


NO

image230
Så här känner jag mig just nu :(

Här sitter jag framför datorn när solen skiner och jag har en jättebra och spännande bok att läsa och har tusen bra idéer på vad jag skulle vilja göra idag! Men nej, nej. I fredags berättar våran käre Peter att vi ska ha ett NO-prov på TISDAG! Vi har inte ens någon NO-lektion på måndag och jag har massa saker som jag måste fråga honom om! Panik! Så nu sitter jag här och råpluggar ekologi, ekosystem, näringskedjor och övergödning... Jag hatar verkligen NO! Det hörs ju till och med på namnet... noooo... Nej, vi vill inte ha NO! Men nu till lite roligare saker... vi ska köpa katt! Fast det är ganska långt kvar, vi ska köpa i jul, efter Kap Verde. Men ändå, jag är så himla glad för det!

Glad sommar,
                   Agnes ♥

Påfyllning till höstgarderoben

Idag var jag och shoppade med mamma, Klara och hennes mamma! Det var verkligen jättekul att träffa Klara igen, det var ju så länge sen! Det här köpte jag:


Brun tröja, Gina Tricot


Grå keps, HM


Svart skinnjacka (skinnimmitation), HM


Svart kofta, HM


Grårandig tröja, Bik Bok

GRATIS:


Blå och vitrandiga knästrumpor, Bik Bok

  
Rosa läppglans, Bik Bok

Det hade öppnat en ny Bik Bok-affär så de hade 20% rabatt + att man fick lite presenter!! :D Man fick det som står under gratis och en Modette-tidning! Wihi, jag älskar gratisprylar!

Layouter

Här kommer jag att visa alla layouter som jag har haft på min blogg sen starten:

                                                                       

Skolfoto och äppeltårta

Idag hade vi mentor, musik, bild, SO och hemkunskap. På mentorn fick vi vårat loggboksinnehåll! Äntligen, det var ju lite försenat ;) Jag missade nästan hela musiken eftersom det var skolfoto. Jag hade min svarta klänning med vita prickar på mig och utsläppt hår! Jag vet inte om jag blev bra, hoppas verkligen att jag inte blundade eller nåt :S På bilden fick man rita lite och på SO:n fick vi fylla i en grej om vad som var bra med SO och sånt där... SEN var det lunch, den är jättesen på torsdagar (klockan halv ett) så min mage hade kurrat hela lektionen innan. Pinsamt... ;)

     
Så här såg jag ut i ansiktet ;) & Min klänning & Min klänning igen

På hemkunskapen hade vi en ny lärare som var jättedålig :( Hon var verkligen skitsur heeela tiden och blev jättearg så fort man gjorde minsta lilla fel! Man måste ju få göra fel, man går ju i skolan för att lära sig, vi kan ju inte allt från början och då är det ju klart att det blir fel ibland. I alla fall, så bakade vi en äppeltårta! Den blev faktiskt riktigt god :) "Tyvärr" missade jag en halvtimme eftersom jag gick till tandläkaren. Hon drog åt metalltråden lite mer, men hon sa att det såg bättre ut nu, så vi kanske bara behövde göra det några gånger till. Jag fick iaf en ny tid och två veckor! Det känns som om jag går till tandläkaren hela tiden, haha X) Efter hemkunskapen hämtade jag Lisa och sen gick vi hem. Har inte gjort så mycket mer, vi slutar ju så sent på torsdagar (16.00)...

Onsdag

Idag var det skola :( Usch, det känns redan som vanligt! Idag hade vi först lagtid, då gick vi på promenad :) Sen hade vi franska i en evighet och det var ganska tråkigt, fast det är verkligen tur att man har kompisarna där, annars skulle jag seriöst DÖ! Det är verkligen sååå trist. Sen hade vi matte, vi fick nya matteboken, räknehäften, arbetsplan och så snackade vi lite om betygen. Efter lunchen var det engelska och vi pratade typ bara om betyg heeela lektionen! Shit, jag är typ jätterädd nu! Jag vill liksom ha MVG i allt, hehe... Jag har lite prestationskrav (och ångest) ;) Men det kommer jag ändå inte få, men jag ska i alla fall satsa på MVG! Sen hade vi NO, vi gjorde typ ingenting, Peter bara snackade hela lektionen som vanligt :P

Pussar ♥

Min vecka

Här är min fullbokade vecka (OBS! Skämt!):

MÅNDAG
Skolan börjar

TISDAG
-

ONSDAG
-

TORSDAG
Tandläkaren
Skolfoto

FREDAG
Shoppa med Klara

LÖRDAG
Barnvakt åt Lisa

SÖNDAG
Showcase-auddition

Oj oj oj vad fullbokat ;) Nej, jag skoja! Om nån snygg kille vill träffas är jag ledig imorgon!

Today

Idag fick vi fadderbarn och skåp (överskåp!!!). Mitt fadderbarn var jättegulligt och hette Linnea Ellinor :) Det var verkligen synd att vi inte vann tävlingen där man skulle veta mest och sitt fadderbarn... Jag behöver verkligen en biobiljett (det var priset alltså)!

BIO-filmer jag vill se:
♥ Ciao Bella
♥ Shrek 3
♥ Evan den allsmäktige

Vi fick reda på de nya shcemat också! Det var ganska bra, förutom att vi slutar 16 på torsdagar!! Så nu kan vi inte gå på dansen :( Åh, men vi ska ringa till dansskolan och fråga om det finns någon annan förberedande trävlingsgrupp eller nåt!

Efter skolan var jag med Sofia, Rebecca och Jossa. Vi åt mellis och lekte lite i Sofias rum ;) Sen gick vi till Lilla Parken som vi ALLTID gör! Åhh, det är verkligen supertråkigt där. Fast vi körde Rosa Pantern och jag blev bäst i Sverige (egentligen blev jag bäst i Norden men Sofia fuskade lite :P)!

Kram

Tjejsnack v 34

ÅLDER


image217 Spelar åldern någon roll? När, varför?
Ja, det spelar roll. Om man är över 25 får man ju alltid komma in på klubbar, köpa öl, vin och cigaretter, ta körkort och massa andra saker.

image217 Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför?
Ja, jag har önskat att jag har varit både yngre och äldre. Jag skulle vilja ha en egen lägenhet för det verkar så roligt att inreda och så :) Ibland vill man vara yngre för då var allt så okomplicerat.

image217 Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang?
Nää, det har jag inte.

image217 Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera!
Kanske typ 85-90 eller nåt! Då får man leva länge men det verkar inte så kul att vara pensionär, haha :D

image217 Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera!
Oj, jag vet inte. Det finns nog ingen ålder som är bäst, alla är bra och dåliga på sitt sätt.


Linas kvällsbok

Recension: FILM



Genre: Komedi/drama

Skådespelare: Mylaine Hedreul, Viktor Axelsson, Lovisa Onnermark, Alice Kastrup Möller m.fl.

Handling: Lina Berglund är 15 år och trött på att vara en hopplöst okysst medelmåtta. Hon är faktiskt det mesta som börjar på O, i alla fall om man ska tro henne själv. Annat är det med kompisarna. Thea är snygg och irriterande populär och Carro, våpig och helt galen. Lina faller någonstans mittemellan, fast en bit nedanför. Hon gör Theas läxor och ärver hennes kläder, allt för vänskapens skull. Hon avundas också Carros vågade skämt och ljudliga rapar. Hierarkin är satt, och allt funkar så länge alla spelar sina roller. Kanske är Lina det kitt som håller vänskapen samman, men hon känner sig mest som skit under deras skor. Den här terminen som är den sista i grundskolan ska det dock bli ändring på det. Nu ska Lina börja leva!

Kommentar: Inget att se med mamma och pappa!

Betyg: 3,5


Första dagen i skolan...

... var inte så lång ;) Vi var bara där i typ en timme och fick massa papper! Jag älskar verkligen papper och blanketter som man ska fylla i! XD I alla fall, efter "skoldagen" åkte jag och polarna till Vällingby där vi åt lunch på McDonalds och shoppade på Lindex och Apoteket ;) Sen träffade vi typ halva skolan när vi åkte tunnelbana och så hyrde vi en film vid Brommaplan. Sen gick vi hem till mig och sjöng karaoke och sen gick vi hem till Jossa :) Där åt vi middag, pastasallad (jättegott!) och sen kollade vi på Linas kvällsbok, åt popcorn och sjöng singstar. Imorgon ska vi få nya scheman och få reda på vilka våra fadderbarn är!

Agnes ♥


Idag

Idag har jag städat på mitt rum! Gud vad jag städar hela tiden ;) Har bestämt mig för att jag ska bädda sängen varje dag nu, hehe, får se hur det går... :P Imorgon börjar skolan, det ska ändå bli lite kul, för man vill ju se hur alla ser ut och om nån har ändrats och så ska vi ju få fadderbarn och nya skåp och sånt! Sen har jag inte gjort så mycket, övat lite till på söndag och läst ut världens tråkigaste bok. Jag orkar inte läsa ut Freja, den var verkligen jättedålig, så nu ska jag börja på Da Vinci koden! :D Mm, det luktar gott i hela huset för pappa håller på att laga lasagne! :) Det är så gott!

Kram ♥

Framgång enligt Puh

Recension: BOK



Författare: Roger E. Allen och Stephen D. Allen

Antal sidor: ca 205

Handling: En bok om hur du, Puh och alla vännerna lär er något om det allra viktigaste. Känner du dig lika förvirrad som Nalle Puh inför begreppet framgång? Funderar du också över hur man blir framgångsrik? För vår högt värderade björn handlar det mest om att få tag på honung, men för Nasse är det mycket allvarligare. Det innebär till exempel att undvika Hemska Heffaklumpar. Hur du än uppfattar detta begrepp kommer den här instruktiva och charmiga boken av managementkonsulterna Roger E. Allen och Stephen D. Allen att hjälpa dig att nå dina drömmars mål. Förutom Puh och Nasse möter du alla de andra vännerna i A. A. Milnes Sjumilaskog när de med Främlingens välvilliga hjälp försöker göra konsten att leva och arbeta mindre "bebryllande". Här presenterar han på ett klokt och klartänkt sätt för första gången sitt unika framgångsrecept - så ta honom i handen och följ med när han visar vägen till de mål du själv väljer ut. Och det spelar ingen roll om du är företagsledare, egen företagare, hemmafru eller hemmaman, student eller pensionär, om du bor i Sjumilaskogen eller någon annanstans!

Betyg: 1

19/8

image215

Sofia, Einar och Elinor kom till oss igår kväll! Vi käkade chips och godis, spelade Body Balance och jag och Sofia flummade vid datorn... :) Roligt! Orkar inte ens tänka på imorgon (skola). Vi gick och lade oss halv ett och det var ju kanske inte så jättebra :/ Måste öva till Showcase också, det är ju på SÖNDAG! Hjälp :S Jag läste precis på Svenska kyrkans hemsida litegrann om konfirmation och nu har jag (finally) förstått och jag och Sofia inte får konfirmera oss det här året, utan NÄSTA om vi skulle vilja konfirmera oss alltså! :( Åh, jag vill inte konfirmera mig med massa 94:or... Nu vet jag inte om jag ens vill konfirmera mig, hade typ bestämt att jag ville men nu vet jag inte. Aja, vi får se... Men solen skiner i alla fall :)

/Agnes ♥

Bra låtar :)







Alla låtarna fick man GRATIS på UNG08!

God morgon!

Ikväll blir det FF! Haha, nej men mamma och pappa ska på kräftskiva och våra grannar ska också ha kräftskiva så deras barn ska komma till oss... :) Det blir kul, ingen är i min ålder, men Sofia och hennes syskon kanske också skulle komma och Rebecca och Filippa skulle också vara hemma ensamma så man vet ju aldrig! Iaf så blir det Öppet hus hemma hos oss för alla ensamma-hemma-barn så det är bara att komma hit och festa ;) Skulle vara kul att hyra någon av Ensamma hemma-filmerna och kolla på! Idag är det lördag, alltså ska jag vräka i mig massor av GODIS. Jag hatar det här vädret, jag blir liksom på dåligt humör och orkar inte göra nånting... Jag ville åka till IKEA, men mamma ville vänta tills katalogen har kommit (jag vet att alla andra redan har fått den)...

Att göra:
♥ Rensa i min byrå
♥ Läsa ut "Framgång enligt Puh" och "Freja" så jag kan börja läsa "Da Vinci koden"
♥ Fila naglarna

100 frågor

1. Vilken svordom använder du mest? Hm... ingen som jag använder mest direkt ;)
2. Äger du en iPod? Nej, men jag vill ha en! Just nu har jag musik på mobilen istället!
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den är inte inställd på någonting än, men ska nog ställa den på 9 imorgon eftersom jag vaknade så sent idag (halv tolv)!
4. Hur många resväskor äger du? Eh... det är typ hela familjens resväskor!
5. Använder du flip-floppar? Japp, hela somrarna :) Det är det enda jag kan ha nu när jag har skavsår också!
6. Var köper du dina matvaror ifrån? Jag handlar inte matvaror.
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag tycker att båda är kul, fast jag blir alltid så ful (rim rim)
8. Vilken var den senaste filmen du såg? Sound of music
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis? Flera kompisar ;)
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Oj, jag vet inte! Typ kläder eller nåt?
11. Har någon någonsin kallat dig lat? Ja, det tror jag säkert..
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nope.
13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Kelly Clarksons skiva Breakaway
14. Vilket är världens bästa band just nu? Lyssnar inte på band men bästa artisterna är Darin och Agnes <3
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad? Vet inte riktigt.
16. När var senast någon stötte på dig? Ingen vågar stöta på mig för jag är så cool ;)
17. Vad åt du till middag senast? Chicken nuggets med couscous.
18 Använder du huvtröjor? Jaadå.
19. Kan du vissla? Nää... XD
20. Vem var den senaste som ringde dig? Rebecca <3
21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Kanonen på Liseberg!
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Ja, det finns det säkert nån som gör :)
23. Vilket riktnummer befinner du dig i? 08
24. Tittade du på tecknat när du var liten? Självklart X)
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Det är väl Vällingby då och det är väl ganska stort :P
26. Hur många syskon har du? 1
27. Är du blyg inför det motsatta könet? Det beror på, men ja, ganska.
28. Vilken film kan du alla replikerna till? Notting Hill och Rosa the movie.
29. Äger du några popband t-shirts? Nae, men jag och polarna har ju gjort egna snygga Darin-linnen! :D
30. När flög du senast? Oj, kommer inte ihåg riktigt.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4
32. Läser du för skojs skull? Japp!
33. Pratar du några andra språk? Än svenska? Jag pratar väl lite engelska men franskan räknas inte för det kan jag typ ingenting ;)
34. Diskar du din egen disk? Nej, vi har en så kallad diskmaskin!
35. Har du gråtit offentligt? Jaa, idag till exempel :P
36. Har du en stationär dator eller en laptop? Båda, fast det är inte bara mina, och laptopen är egentligen pappas :)
37. Försöker du alltid lära dig nya saker? Nja, det är inte direkt så jag ba: åh, nu har jag lite tid över, då ska jag lära mig nåt nytt! ;)
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nae..
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, det känns lite too much haha... man kan dela!
40. Kan du kasta macka? Nää, jag kan typ ingenting ju!
41. Har du någonsin varit på Jamaica? Nej, har du?
42. Vad har du med dig in på bion? Godis eller popcorn och läsk.
43. Vem är din favoritlärare och varför? Petra för att hon är bäst :)
44. Har du dejtat någon av en annan religion? Nope.
45. Vad har du för väder? NATT
46. Har du en blogg? Ja.
47. Vilket är ditt favoritämne? Matte och bild.
48. Gillar du att flyga? Nej jag hatar det! Jag får alltid lock för öronen!
49. Vilket personlighet är ett måste hos en partner? Charmig!
50. När sov du senast på golvet? Brukar inte sova på golvet.
51. Vilken är din favoritdrink? I don't drink drinks.
52. Gillar du din boendesituation? Ja, faktiskt jättemycket! Det är nära till stan och ändå lite skog och sånt haha :)
53. Vilken är din mammas hemstad? Partille utanför Göteborg.
54. Din pappas hemstad? Han flyttade typ hela tiden när han var liten men han bodde ganska länge i Östersund.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 7-8.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nae, inte nu i alla fall!
57. Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nää.
58. Vilken är din favoritfrukt? Passionfrukt och ananas <3
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej.
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag? 14
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ibland haha :) Jag är lite besserwizzer!
62. Tror du på liv på andra planeter? Hm... vet inte.
63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg? Pappa :)
64. Tror du att Gud är man eller kvinna? Det skulle vara kul om det var en kvinna eftersom han alltid föreställs som en man. Men jag tänker mig honom typ som Morgan Freeman XD
65. Vad var det senaste du åt? Äter just nu Mövenpicks glass! MUMS!
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Jag är mest med tjejerna :)
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn? Hur och hur... de tyckte att det namnet var fint!
68. Gillar du senap? Lite.
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag brukar inte prata med mig själv ;)
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Jag vet inte, om jag fick betalt för det kanske ;)
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nae.
73. Tycker du om att krama folk? Ja, men inte allt folk.
74. Skulle du säga att du är trendig? Haha nä, jag är inte så bra på mode! Fast det är roligt :)
72. Äger du en digitalkamera? Ja, fast den är skitdålig.
73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Typ ingen.
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Det händer typ aldrig för mina kompisar är så snälla <3
75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell. Jag gråter varje gång jag läser den.
76. Tycker du att du är attraktiv? Ibland ;) Nej, jag vet inte, det kan ju inte jag svara på!
77. Vad är du allergisk mot? Ingenting!
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nää verkligen inte.
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Kanske Tobias.
80. Vad är det senaste du installerade på datorn? Hm... The Sims 2 HM Fashion :)
81. Vilken är din favoritrestaurang? McDonalds X)
82. När badade du i en pool senast? I början av sommaren.
83. Har du varit med i någon skolpjäs? Nope.
84. Hur många barn vill du ha? 2
85. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Death metal typ ;)
86. Hade du lätt för att bestämma dig för vad du skulle rösta i valet? Jag röstar inte dårå :)
87. Har du åkt moped någon gång? Jaadå.
88. Har du busringt någon gång? Klart ;)
89. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Typ Kanarieöarna hehe...
90. Kan du alla orden i nationalsången? Japp, jag vet, jag är värsta nörden!
91. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Nej, för då går man ju bara på utseendet!
92. Kan man vara vän med sitt ex? Ja.
93. Vad har du i din väska? Mobil, nycklar, UNG08-pass, näsdukar, bläckpenna, lypsyl, plånok.
94. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Säger godnatt till mamma och pappa ;)
95. Vad lyssnar du på nu? Ingenting.
96. Vad ska du göra nu? Vet inte, nåt kul :)
97. Vad heter din mamma och pappa? Camilla och Lars.
98. Hur många kusiner har du? 7 snart 8!! WIHI!
99. Varför har du svarat på de här frågorna? För att det är kul och jag hade inget att göra.
100. Hur mycket är klockan nu? 22:58

Dagen...

Idag var jag och Rebecca på UNG08-festivalen! Det var ganska kul, typ tusen tält :) Det bästa var nästan Sony Ericsson-tältet för där kunde man lyssna på musik och (jag vet inte om man fick det här, men man är ju lite smart ;) ) bluetootha några bra låtar till sina egna mobiler! Jag "tog" 3 låtar, Beautiful girls, Play it for the girls och Never again! Sen fick vi en ascool SL-tatuering och en tidning för dig som går i gymnasiet, haha... för det gör vi ju också! Sen köpte vi glass och gick runt där lite! Roligt, roligt :)



Men sen hände det en jätteläskig sak! När vi hade gått en bit från tunnelbanan så upptäckte jag att jag hade glömt min väska på tunnelbanan! Noooo, och jag började storgrina (STACKARS Rebecca som fick gå där med mig och skämma ut sig!) för där i låg ju liksom min mobil som kostade 3000 och nycklar, och plånbok och allt! Så jag blev skiträdd och ringde till mamma från Rebeccas mobil och sen svarade hon efter ett tag och det var tydligen en tjej från tunnelbanan som hade tagit min väska så vi kunde komma och hämta den ikväll! Oj, jag blev helt chockad och fortsatte att gråta lite till ;)


Sen gick vi och hämtade Lisa på fritis och sen hjälpte jag Rebban att fixa lite på hennes blogg! Det blev superfint ju :) Innan maten åkte vi och hämtade min väska, asså gud vilken tur att hon tog den! Hon skulle ju bara kunnat strunta i det liksom! Åh, TACK SÅ MYCKET! Sen åt vi middag och nu har jag läst nya FRIDA. Åh, på måndag börjar skolan. Jag har nog redan skrivit om det, men jag orkar verkligen inte gå i skolan! Jag orkar inte ha lektioner. Bläää! Och alla börjar typ senare än oss också, den 27:nde. Åh, orkar inte tänka på det.


Åh, sitter och äter Mövenpicks glass!!! SUPERGOTT! Om ni inte har smakat det måste ni verkligen göra det! Den godaste smaken (enligt mig) är passionfrukt/mango! Mmmmm! Fast det är ganska dyrt :( Aja, det här blev ett väldigt långt inlägg, tråkigt också... Behövde skriva av mig lite :P

/Agnes <3

Sound of music

Recension: FILM



Genre: Musikal

Skådespelare: Julie Andrews, Christopher Plummer, Richard Hayden m.fl.

Handling: Maria är en ung kvinna som lämnar livet som nunna för att bli guvernant till den auktoritära kapten von Trapps sju barn. Han är en enväldig änkeman vars stränga regler varken tillåter musik eller skratt, men genom sång och glädje vinner Maria både kaptenens och barnens hjärtan.

Betyg: 4,5


Showcase

Idag kom lite papper från Danscompagniet om Showcase :) Uttagningen är den 26! Hjälp! Jag hoppas verkligen jag kommer in, skulle vara så himla kul eftersom jag verkligen älskar att sjunga! Man ska sjunga två låtar, en som man får välja själv och så får man välja på All 'bout the money och Alla snubbar vill ju vara katt. Jag ska sjunga All 'bout the money (sjöng Alla snubbar förra gången) och som egen låt ska jag sjunga Beautiful med Christina Augilera! Jag älskar den låten, den är så himla fin <3


Sockerkaka

image195

Ugnstemperatur 175°C
Form ca 1,5 l

500 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Gräddningstid 35-40 minuter

Så här gör du:
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och det avsvalnade fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen.

Today

Jag VISSTE det! Jag visste att det skulle bli såhär. Dåligt väder de sista dagarna på sommarlovet. Det är ju då man ska passa på att ha roligt och då får man sånt här grå-väder... Usch, när jag tittar ut genom fönstret känner jag för att inte göra någonting så jag tror att jag ska göra det. Ingenting, alltså. Jag måste verkligen tvätta håret nu, har inte gjort det sen innan Svartlöga hehe... men mitt hår blir faktiskt inte fett lika fort längre sen jag slingade det :) Åh, Jossa blev verkligen jättefin i håret! Sen har jag verkligen lust att baka. Jag tror att jag ska baka bröd och något annat gott, typ (min favorit) sockerkaka med hallon eller jordgubbar i. Det är sååå gott! Japp, och sen känns det som en perfekt dag att se på Notting Hill... har sett den typ hundra gånger XD Har lite ångest för att skolan börjar på måndag. Jag orkar verkligen inte gå i skolan! Men första veckan borde inte vara så jobbig, då ska man väl typ bara vara med mentorsgruppen eller nåt *hoppas*. Tur att jag och Rebecca får i samma, annars skulle det vara sjukt tråkigt. Jag har massa böcker som jag måste läsa också, Framgång enligt Puh, Freja och Da Vinci koden. Sorry att det blev ett väldigt långt och tråkigt inlägg men nu ska jag gå och klä på mig.

Puss ♥


Klassresan

Recension: BOK



Författare: Moni Nilsson-Brännström

Antal sidor: ca 155

Handling: Det är vår. Klass 6B kommer inte att vara klass 6B så länge till. Sommarlovet är snart här och till hösten börjar de högstadiet. Fast inte tillsammans. Klassen ska splittras, det har de som bestämmer bestämt. Men en sista resa ska 6B få göra. En sista klassresa. Den resan kommer Malin, Rasmus, Almaz, Elliot, Josefin, Hamid och alla de andra aldrig att glömma. För det var då som så många av dem nästan blev vuxna. Det var då allting hände.

Betyg: 3,5

Tjejsnack v 33

KÄRLEK

Veckans tema/frågor kommer från Rebecca & Kajsa


image192 Minns du din första riktiga kärlek? Var, när, hur?
Jo, men jag kan inte säga i vem. Var: här hemma, När: typ VT07, Hur: Eh...?

image192 Minns du första killen du hade? Kommer du ihåg hur det var? Kändes?
Har aldrig varit ihop med någon "på riktigt", inget seriöst.

image192 Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför, varför inte?
Nej, det gör jag inte för då går man ju bara på utseendet ;)

image192 Vad är kärlek för dej?
Jag tycker det finns massa olika kärlek, kärlek till familjen, kompisarna, killar... men all kärlek är lika bra! Kärlek är när man litar på någon och vill vara med den :)

image192 Har du en pojkvän/flickvän för tillfället? Hur länge har ni varit tillsammans, bor ni ihop? Distans? Om inte skulle du vilja ha det nu? Motivera.
Nej, det har jag inte. Jag vet inte om jag skulle vilja vara ihop med någon nu... Får se när skolan börjar igen ;) Haha...


SVARTLÖGA

Nu är jag hemma igen! Gud vad roligt vi hade det!

Måndag
Tio i åtta samlades alla hemma hos mig och sen skjutsade Mats oss till tunnelbanan. Sen åkte vi med all packning (och det var inte lite) till Strömkajen där båten skulle gå klockan 8.45. Vi spelade kort och åt lunch på båten, pannkakor (!), och sen kom vi fram ungefär tolv. Karin och Ellinor kom och mötte oss och de hade med sig en cykelkärra som vi kunde lägga våra väskor på. Jag, J:na och S cyklade på några gamla rangliga cyklar. Det var jätteläskigt :S När vi kom fram gick vi ner till bryggan och badade och sen fixade vi lite i våra rum, badade vid en sandstrand, badade lite till och sen åt vid middag, tortilla, det är verkligen supergott, min favoritmat :) På kvällen drack vi te och åt kardemummaskorpor och spelade kort.. Mysigt! När det blev mörkt gick vi ner till bryggan igen och badade näck mitt i natten :D

    


Tisdag
Vid typ halv tio gick vi upp och gick ner till bryggan och tog ett morgondopp :) Sen gick vi upp och åt jättegod frukost. Karin hade till och med bakat eget bröd! Sen rodde vi lite med optimisten och sen åkte vi ut till en ö som heter Vitgrund och där badade vi från värsta roliga hoppklippan och spelade kort som vanligt ;) Vi fikade där också! Sen åkte vi hem och åt lunch vid tre... Lite tvärtom där :P Sen gjorde vi lite andra skojiga saker och till middag grillade vi grillspett! Mmm, vi fick så himla god mat hela tiden... Jag åt verkligen JÄTTEmycket!! Sen grillade vi marsmallows och spelade kubb. Jag och Julia vann sååååå stoort!!! Mitt i natten badade vi igen, det var superkul!

    


Onsdag
Idag städade vi mest men det var roligt det med :) Vi hann med ett bad också! Roligt, roligt :) Jag, Julia och Jossa klippte gräset (det var ganska svårt haha) och sen fick vi skjuts av en granne på hans traktor. Det var en grålle, morfar har också en sån! Så vi fick sitta på en "vagn" efter ovanpå all packning. Gud vad mycket packning vi hade alltså. Puh... Sen kom ångbåten vid två och vi åkte hela vägen hem till Stockholm igen. Vi spelade kort och åt lunch på båten, den här gången åt vi köttfärspaj och jag köpte en brownie och en chokladkaka också :D Vi kom fram klockan 6 ungefär och sen fick vi åka med i Jossas bil!

    

The Terminal

Recension: FILM



Genre: Romantisk komedi/drama

Skådespelare: Tom Hanks, Catherine Zeta Jones, Stanley Tucci m.fl.

Handling: En flykting från ett östeuropeiskt land befinner sig på en flygplats när hans hemland upphör att existera. Utan hemland är hans pass inte längre giltigt och han får bosätta sig på flygplatsen. Där lever han sitt liv så gott det går och han får träffa både vänner och fiender. Filmen är verklighetsbaserad.

Betyg: 4

Helgen...

LÖRDAG
Julia, jag och Rebecca åt lunch tillsammans och sen åkte vi till Ängbybadet och badade och solade (fast solen försvann när vi kom dit) och köpte glass. Jag bara älskar Magnum Strawberry White! <3 Så himla god! Sen åkte vi hem till Rebecca och var där en stund. Efter det åkte jag och Julia hem till mig och vi åt middag och sen hittade vi på en dans till Natasha Bedingfields låt "Unwritten". Den blev ju riktigt bra ju :D Och sen kom Rebecca och Sofia!!! Och vi pratade och hade lite roligt. Klockan halv tolv typ hade alla gått hem så då kollade jag och Julia på "The Terminal"! Den var bra :) Vi somnade vid tre. Jätterolig dag!



SÖNDAG
Jag och Julia vaknade ganska sent så vi åkte och handlade efter lunch. Vi skulle handla till Svartlöga tillsammans med Rebecca och Sofia :) Jag fick jättemycket skavsår från mina nya skor, så jag gick barfota på ICA, på tunnelbanan och hela vägen hem :S Aja, det gick bra iaf! Sen gick vi hem till Sofia och tog lite roliga kort! Nu har jag ätit middag igen och packat det mesta till Svartlöga, men jag måste dammsuag mitt rum också... Ska göra det snart. Ikväll ska jag och Sofia (och kanske de andra) träffa JOSSA!! Åh, jag har verkligen saknat henne <3 Och jag har inte sett henne sen hon blonderade sig! Det ska bli kul!

Imorgon åker vi till Svartlöga jättetidigt på morgonen så jag kommer inte skriva på bloggen nu på typ 3 dagar, haha. Det ska bli jättekul, synd verkligen att Rebban inte kunde hänka... :( Men vi ska ju ha återföreningsfesten hemma istället ! Åh, det kommer bli superkul!

/ AGNES ♥

 


Syskonen Baudelaires olycksaliga liv - En olustig början

Recension: BOK



Författare: Lemony Snicket

Antal sidor: ca 170

Handling: Kära läsare! Jag är ledsen att behöva säga det, men boken du håller i din hand är mycket otrevlig. Den berättar en tragisk historia om tre olyckliga barn. Syskonen Baudelaire, Violet, Klaus och Sunny, är både trevliga och begåvade men deras liv är fullt av olyckor och elände. Redan på bokens första sida, då barnen leker på stranden och får fruktansvärda nyheter, och vidare genom hela boken lurar olyckan över dem. Dessa olycksaliga barn verkar, likt magneter, dra till sig obehagliga händelser. Bara i denna första bok ställs de tre syskonen inför en girig och motbjudande skurk, kliande kläder, en fasansfull eldsvåda, en elak sammansvärjning med planer för att stjäla deras pengar och kall gröt till frukost. Det är min plikt att skriva ned dessa otrevliga berättelser om de olycksaliga syskonen Baudelaire, men det finns inget som hindrar dig från att köpa en trevlig bok med ett lyckligt slut i stället.

Betyg: 3

Dagens inköp...


Svarta strumpbyxor, HM


Vita strumpbyxor, HM

Ingen bild.
Trosor med dödskallar, HM


Svart klänning med fickor, JC


Ljusblå jeans, Bik Bok


Kalender, Svanströms

  
Röd och vitrandiga ballerinor med svarta rosetter och liten klack, Nilson

TODAY

Åh, pratade nyss med Rebecca <3 Vad bra att operationen gick bra och att hon är frisk nu! Hoppas hoppas hoppas hon kan följa med till Svartlöga..! Idag har jag och mamma varit och shoppat och så har jag varit och kollat på Julias lilla dansuppvisning! :D Den var jäääättebra! Hon är så duktig på att dansa och sjunga... är verkligen avis på Jullan <3 Kelly Clarksons nya skiva har ju kommit nu också! Måste köpa den. Jag ska nog byta mobilabonnemang till Comviq Kompis. Då SMS:ar och ringer man gratis till alla inom Comviq så om hela gänget skaffar det blir det ju superbilligt! Aja,

CIAO.


REEEEEGN!

Vaknade av att regnet bankade på mitt fönster. Så jag gick självklart upp och öppnade åt det. Nä, det var ett skämt... men gud vad ledsen jag blir! Vi som hade så bra väder :( Men jag och mamma ska faktiskt åka och shoppa idag! Det blir i alla fall roligt ! Måste köpa nya jeans och strumpbyxor. Och en liten (jääätteliten) kalender. Jag tycker så synd om Rebecca som är på sjukhuset (fast det är ju ändå inget farligt)... Jag hoppas hon kan följa med till Svartlöga!! Juste, jag måste packa till det. Men jag orkar inte packa, det är så himla jobbigt.

Kram Agnes ♥


^^

Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Hm... jag kommer ihåg att vi åt en sked med nån vitamingrej, jag tror det var B-vitamin!
Vad åt du senast?
Middag - järpar med spaghetti..
Har du fått någon komplimang idag?
Nää typ inte :(
Har du varit med i en rättegång?
Nope.
Är du polare med grannarna?
Bara ett av husen. Dem är vi jättebra kompisar med, vi delar båt och har åkt på semester tillsammans!
Vilka språk pratar din mamma?
Svenska, engelska, franska.
Vilka länder har du bott i?
Sverige.
Senaste piercingen?
Räknas hål i öronen? Det tog jag i typ mars.
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Kommer inte ihåg... *gäsp*
Gay?
Nää..
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Nej, jag dricker inte.
Har du något husdjur?
Nej tyvärr...
Har du täckt någons hus med toapapper?
Hihi nae.
Har du varit på stranden?
Aaaa klart :)
Minns du dina/din musiklärares namn? 
Japp. Lisa, Patrik, Pål (ne, jag skoja bara, han heter faktiskt erik) och i åttan ska vi typ ha Kapten Guldtand (Björn).
Hur bra är din syn?
Inte sådär jättebra...
Har du varit på ett party?
Ja :)
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej.
Har du varit utomlands?
Mmm!!
Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Jaa du... bästa och bästa. Vet inte.
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Nää, det skulle ta det helt lugnt. Bara "OK, vad vill du göra nu då, börja jobba på pizzerian?" ... haha...
Var är dina syskon just nu?
Lisa är hos några kompisar :)
Vad var den senaste drömmen som du minns?
OJ, jag kommer alltid ihåg mina drömmar när vi är på båten men aldrig hemma!
Vem ringde dig senast?
Sofia <3
Vilken tid gick du upp imorse? 
Typ 10.
Vad ska du göra i helgen?
Kanske sova över med polarna :)
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Bra! älskar dig hur mycket som helst! vad gör du?
När var du riktigt sjuk senast?
Länge längesen... jag är typ aldrig sjuk :)
När såg du en kändis senast? Vem var det?
Jag såg en som var jättelik Danny på tunnelbanan för några dagar sen men det var säkert inte han.
Vad finns i din bakficka?
0 saker.
Har du färglinser?
Nae, jag har vanliga.
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov.
Vad är det första du gör på morgonen?
Vaknar (jag vet tråååååkigt jag har inte såhär dålig humor i vanliga fall)
Vad ska du göra efter det här?
Spela lite piano tror jag. Och så måste jag ringa Julia och kanske Rebban och så skulle ju Jossa ringa... men det verkar hon ha glömt.

The lost world: Jurassic Park

Recension: FILM



Genre: Äventyr

Skådespelare: Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite m.fl.

Handling: Fyra år efter katastrofen reser forskare till ön där dinosaurierna blev uppfödda innan de skeppades till Jurassic Park. Efter katastrofen blev de lämnade alldeles ensamma och forskarna vill nu se vad som hänt när de fick utvecklas naturligt utan inblandning från människan.

Betyg: 2


The Simpsons Movie

Recension: BIO



Genre: Animerat

Skådespelare: Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Dan Castellaneta m.fl.

Handling: I den halvslumrande lilla staden Springfield bor Homer Simpson, med sin väna hustru, sin nördiga dotter och ohängda son. I Simpsons - Filmen, måste Homer rädda världen från att ödeläggas av en katastrof som han själv har åstadkommit. Alltsammans börjar med Homer, hans tama gris och en läckande tank full med spillning - en kombination som utlöser en katastrof av proportioner invånarna i Springfield aldrig tidigare upplevt.

Betyg: 4,5

Gooooood mooooorning!

Usch, vad jag är trött... helt tung i huvudet. Men vilken mysig morgon! Varmt och skönt... Igår var jag och Julia på bio. Det var jätteroligt! Gud vad jag åt godis alltså... Jag rullade ju ut från bion sen ;) När jag kom hem lade jag mig i soffan och kollade på Jurassic park... Inte så bra. Idag är jag hemma med Lisa så det blir nog mest slöa och slappa. Och så måste jag gå till Smilla och mata henne! Jag vill verkligen ha en katt! De är så sööööta! Moody (våra grannars katt) är hos oss hela tiden nu när dem är på semester. På kvällarna kommer han och gosar med oss! Det är jättemysigt... Kramar <3


Min Simpson-gubbe


Ikväll ska jag och Julia gå och se The Simpsons Movie! På den här sidan kan du göra din egen Simpsons-gubbe! Haha, min har typ samma hår och hudfärg :)

22 frågor

Vad heter du? Agnes

Vad kallas du? Har inget smeknamn

När föddes du? 23 januari

Vilket stjärntecken är du? Vattuman

Vart bor du? Sthlm

Vad heter dina föräldrar? Camilla och Lars

Har du några syskon, i så fall vad heter den/dem? Ja, jag har en lillasyster som heter Lisa

Vilken är din favoritaccessoar? Hm... jag gillar min vita väska jättemycket!

Vilken är din favorit TV-karaktär? Jag bara älskar Bridget, i "Medium"! Hon är ju så söööt!

Vad önskar du dig mest av allt just nu? Att vädret ska fortsätta vara så här bra.

Vad gillar du för musik/artister? Darin, Agnes, Kelly Clarkson...

Har du varit kär någon gång? Ja.

Är du kär nu? Lite.

Hur ser din drömkille/drömtjej ut? Snäll, snygg, rolig, pratglad.

Vilken sång får dig på gott humör? No woman, no cry med Bob Marley! YES!

Har du någon knäpp/rolig sak som du kan berätta om dig själv? Jag är just nu helt täckt av katthår!

Om du skulle beskriva dig själv med ett ord, vad skulle det vara då? Eh... kreativ ? Haha...

Vilken är din favoritmat? Oxfilé och tortilla

Vilken kändis skulle du helst vilja träffa? Oj, Darin eller Kelly Clarkson typ. Eller Johnny Depp.

Vilken är din favoritfilm? Notting Hill, Moulin Rouge, 50 first dates och Rosa the movie.

Är ditt sovrum stökigt eller städat? Oftast stökigt förutom när jag har städat ;)

Vad har du alltid med dig om du går ut? Min mobil.


Bloggberoende

50%
Bara 50%? Jag trodde jag skulle vara typ 100% beroende. Aja, det var ju tur det :)

Garderobsrensning

I söndags rensade jag min garderob och tog lite bilder. Men eftersom den gråa sladden har varit mystiskt försvunnen sen en lång tid tillbaka så har jag inte kunnat lägga upp bilderna förrän nu. Jag hittade nämligen den gråa sladden idag. Han satt och hukade i sladdlådan och gömde sig.


Så här mycket kläder hade jag i min garderob innan rensningen!



Lådan med kjolar, shorts, t-shirts, linnen och tröjor



Lådan med sjalar, en poncho och underkläder



Lådan med pyjamasar och nattlinnen, strumpbyxor och leggings, trosor och strumpor

  

Två bilder ur min garderob!

Lista :)

Namn: Agnes
Smeknamn: Inget
Födelsedag: 23 januari
Födelseort: Sthlm
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Blond (snart !!)
Pluggar: Grundskola
Familj: Mamma, pappa, lillasyster.

FAVORITER
Färg:
Gul, röd och rosa
Plats: Åh, jag vet inte... det finns ju så många fina platser!
Land: Hm... jag vet inte. Men jag tycker ändå om Sverige, för här är det ju både varmt och kallt.
Spel: Sällskapsspel? Dataspel? TV-spel? Aja, The Sims 2 eller Monopol.
Drog: Kompisarna <3
Film: Moulin Rouge, Notting Hill, 50 first dates och Rosa the movie
Djur: Katt såklart
Affär: HM, Gina Tricot typ. Ingen speciell favorit.
Serie: Medium, House, Ghost Whisperer.
CD: Alla Darin och Agnes, och Kelly Clarksons "Breakaway".
Café: Gud, jag går typ aldrig på kafé. Har ingen favorit.
Skor: Fina :)

BRUKAR DU...
Titta på dig själv i spegeln:
Jaa
Gnälla: Ibland
Skrika: Nej, inte så ofta det
Sova: Ja.
Ha ångest: Nej :)
Skada dig själv med flit: NEJ!
Ta mediciner du inte borde ta: Nää, shit vad är det här för frågor?
Vilja dö: Nej, men herregud...
Drömma mardrömmar: Inte så ofta men ibland
Drömma sexdrömmar: Nä...
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Jag är mig själv ;)
Klä dig i svart: Nja, asså jag är inte emo, men jag har ju svarta kläder!
Gå till kyrkan: Nej, är inte kristen
Ljuga: Det häner väl nån gång..
Hata folk: Hata är ett starkt ord ;)
Lita på folk: Ja, jag litar på mina vänner <3

NÄR...
Åt du senast:
Typ halv tio och då åt jag frukost
Läste du en bok senast: Iförrgår tror jag, jag hittade inte Nalle Puh-boken...
Var du på konsert senast: 18/3 Darin <33
Köpte du något senast: Iförrgår :)
Svor du senast: Typ igår tror jag...
Sjöng du senast: Idag eller igår.
Klagade du senast: Hm... igår kanske.
Är det sommar: Efter våren.

VEM...
Saknar du:
Rebecca och Jossa <3
Vill du döda: Eh... vill inte döda nån!
Vill du slå: Ingen!
Vill du kittla: Eh... känner inte för att kittla någon just nu
Kramade du sist: Julia <3
Vill du prata med: Jossa och Rebecca
Skrek du på sist: Skriker inte så mycket..
Vill du vara som: Jag är mig själv :)
Vill du bli galet full med: Dricker inte
Gjorde dig riktigt glad senast: Julia
Fick du sms från senast: Orkar inte hämta mobilen.
Ringde dig senast: Sofia <3

HAR DU...
För många vänner:
Neej.
Förföljelsemani: Nej.
Tvångstankar: Nope.
Någon annan psykisk sjukdom: Ne.
Skadat någon: Nej, eller asså jag har väl slagit Lisa nån gång men inte farligt.
Färgat håret: Nej.
Brutit några ben: Nää.
Några piercings: Hål i öronen om det räknas.
Några tatueringar: Nej, aldrig i livet.
Egen dator: Nej.
Gjort bort dig rejält: Nae.
Bra självförtroende: Ganska
Komplex: Liite..
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej.
Bjudit ut någon: Nej
Varit kär: Jaa
Blivit kär i någon på nätet: Nej
Stulit någonting: Nej
Lämnat landet: Ja, när vi åkte på semester :)
Rymt hemifrån: Nja... jag rymde ut i trädgården när jag var liten.
Tuttat eld på nåt: Nope.
Gjort något olagligt: Mmm...

HUR...
Går du:
Normalt
Svarar du i telefonen: Hej de e Agnes / Hallå?
Fördriver du tiden: Skolan tyvärr, dansa, sjunga, spela piano, vara med kompisar, datorn m.m.
Mycket pengar har du: Inte mycket...
Tjänar du pengar: Jag FÅR av mamma och pappa!
Bäddar du sängen: Bäddar inte sängen... :)
Ofta diskar du: Vi har diskmaskin
Ofta städar du: Typ varannan vecka...
Många stör du dig på: Ganska många
Ofta träffar du din familj: Varje dag
Mycket äter du: Det beror på

What does your birth month mean?

Your Birth Month is January
You are a natural leader who is able to stand up when no one else can.
Strong and powerful, you tend to overshadow those around you.

Your soul reflects: deep love, fascination with life, and a distinctive persona

Your gemstone: Garnet

Your flower: Snowdrop

Your colors: Black, dark red, and dark blue
What Does Your Birth Month Mean?

Tjejsnack v 31

FORDON

Jag hade inte fått v 31-frågorna så de kommer NU!

image177 Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!
Nej, jag har inte körkort för jag är 13 år. Jag vill ta det när jag blir äldre för jag tycker det är bra att kunna köra bil.

image177 Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera!
Vår familj har en bil men det är ju inte JAG som äger den. Det är en Volvo.

image177 Vilken är din favoritbil? Motivera!
Eh... har ingen riktig favoritbil men cabriolette är ju coola ;)

image177 På vilka sätt tar du dig oftast fram?
Oftast går jag eller åker tunnelbana.

image177 Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...)
Bil, båt, buss, flyg, spårvagn, tunnelbana, tåg, cykel, motorcykel... typ dem tror jag. Finns det fler?


God morgon!

Åh, gud vad skönt! Solen skiner och det är fortfarande varmt! Man är ju lite orolig för att det här ska ta slut liksom.. Idag ska jag:

♥ Duscha
♥ Måla naglarna
♥ Sola
♥ Bada (kanske)
♥ Slinga håret !

Kramar

Ny layout!

Augusti-layouten är ROSA!

Slinga!

image178
Andra från vänster = drömhår

Imorgon ska jag slinga håret blont! Jag kommer sätta in före/efter-bilder imorgon i det här inlägget så att ni kan se hur det blev! Hoppas det blir bra!



  
Före  Efter


Håret

Jag blev jättebra tycker jag! Är verkligen nöjd! De lockade håret också så det är därför de är lite mer fall på bild 2 och 3.

Jag såg helt konstig ut på bilderna men det var för att jag skulle visa hela håret!

Tjejsnack v 32

GRÖNA FINGRAR

Veckans tema kommer från Malin

image175 Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit?
Eh... JAG har typ inga blommor, det är liksom mamma som håller på med det. Men en blomma som jag tycker är fin är pion.

image175 Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte?
Ja, vi har trädgård fast det är som sagt mest mamma som håller på där. Vi har ett litet trägårdsland där vi odlar morötter och sallad och lite sånt... :)

image175 Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande?
Lätta är kaktusar och svåra vet jag inte.

image175 När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då?
Ibland har jag blommor i mitt rum och då brukar jag ha blåa blommor som matchar tapeten och mattor och gardiner och så...

image175 Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte?
Nae... jag hade en gång en kaktus som dog. Så särskilt gröna fingrar har jag nog inte.


En sommardag...

Idag har jag solat, badat, spelat basket, slappat och läst lite tidningar. Jag verkligen älskar sommaren och idag var verkligen den ultimata sommardagen! Så himla skönt att bara ta det lugnt hemma i trädgården med ett glas iskall saft medan solen steker. Jag hoppas jag blev liiite brun nu i alla fall... Till middag blir det grillspett (MUMS) och efteråt ska jag träffa Julia!! <3 Just nu sitter jag och lyssnar på Bob Marley, asså hör ni själva hur skönt allt detta låter? Jag blir avundsjuk på mig själv ;) Jag har liksom gått i bikini hela dagen! Jag fattar inte att det är så varmt, jag trodde nästan inte att det kunde vara så här varmt i lilla iskalla Sverige... Jag klagar verkligen inte! I <3 SUMMER!


Låt den rätte komma in

Recension: BOK



Författare: John Ajvide Lindqvist

Antal sidor: ca 415

Handling: När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna. Ännu anar ingen vad det verkligen är fråga om. Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.

Betyg: 3,5

Ny parfym



Jag var och shoppade i Vällingby lite idag och köpte en ny parfym! Paris Hilton by Paris Hilton haha... Den luktar jättegott och kostar 395 spänn för 50 ml...

Luktar:
Fruset äpple
Persika
Mimosa
Fresia
Liljekonvalj
Jasmin
Ros
Sandelträ
Mysk
Ylang ylang
Ekmossa

Ekmossa... hm... jaha, sen köpte jag lite smink också.

♥ Agnes ♥

HM-katalogen!!!

Det här VILL jag beställa (men kommer säkert inte FÅ):


Mörk ceriserosa tunika


Mörk gråmelerat linne


Mörk ceriserosa väska


Mönstrad klänning


Randig tröja


Mörkbrunt linne


Naturvit tröja


Mörkgrå ballerinaskor


Guldarmband


Gråmelerad och randig pyjamas

Bilderna kommer från HM.

Kram <3

Tjejsnack v 30

UNDERVERK

image160 Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
Visby Ringmur tror jag att jag har besökt, har iaf vairt i Visby :) Sen har jag sett Vasaskeppet och Globen också. Jag vet inte om jag vill besöka de andra...

image160 Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
Har inte besökt något dårå ;) Men jag skulle jättegärna vilja se Tai Mahal och gå på Kinesiska muren!

image160 Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
Hm... ska fundera vidare på det.

image160 Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?
Darin och Agnes såklart! Hur kan man vara så perfekta och bra och söta?

image160 Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?
Vadå skryta? Nej men det har jag nog inte gjort.


Sandor slash Ida

Recension: BOK



Författare: Sara Kadefors

Antal sidor: ca 285

Handling: Hon är snygg och populär. Han är en nobody. Hon bor mitt i Stockholms city. Han i en håla utanför Göteborg. Hon sitter i timmar på kafé med sina polare. Han ägnar all tid åt dansen. Hon har tröttnat på sex. Han är oskuld. Hon kallas för bimbo. Han för bögjävel. Hon hatar sitt liv. Han hatar sitt liv. Hon heter Ida. Han Sandor.

Betyg: 4,5


En prinsessas dagbok 2 - Kungligt uppdrag

Recension: FILM



Genre: Komedi

Skådespelare: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo m.fl.

Handling: Mia åker från USA till Genovia - där hon är prinsessa, på sin tjugoettårsdag. I ettan fick hon lära sig hur man uppför sig när man är prinsessa och i tvåan är det upp till bevis. Men Genovias parlamentledamöter är inte särskilt imponerade av Mia och det beslutas att hon bara får bli drottning om hon gifter sig inom en månad.

Betyg: 2

Harry Potter and the Deathly Hallows

Recension: BOK



Författare: J.K. Rowling

Antal sidor: ca 605

Handling: Harry is waiting on Privet Drive. The Order of the Phoenix is coming to escort him safely away without Voldemort and his suporters knowing - if they can. But what will Harry do then? How can he fulfil the momentous and seemingly impossible task that Professor Dumbledore has left him? Harry has been burdened with a dark, dangerous and seemingly impossible task: that of locating and destroying Voldemort's remaining Horcruxes. Never has Harry felt so alone, or faced a future so full of shadows. But Harry must somehow find within fimself the strength to complete the task he has been given. He must leave the warmth, safety and companionship of The Burrow and follow without fear or hesitation the inexorable path laid out for him.

Betyg: 5


Blonde

Recension: BOK



Författare: Joyce Carol Oates

Antal sidor: ca 860

Handling: Den här boken är något helt annat. Den ger sig inte ut för att vara en biografi. Det är en storslagen och inlevelsefull roman, där Joyce Carol Oates ger röst åt barnet, kvinnan och den undergångsdömda celebriteten Marilyn Monroe. Ett närgånget porträtt av en känslig och begåvad ung kvinna som skapar och omskapar sin identitet på ett till sist förödande vis. Kanske på sitt sätt det sannaste vittnesmålet någonsin om Norma Jean Baker, som av Hollywood stöptes om till den amerikanska Drömflickan - dyrkad världen över. Iskalla inblickar ges i en filmindustri som både när och förtär sina offer, liksom långt ifrån smickrande bilder av de mäktiga männen i Norma Jeans liv: Joe DiMaggio, Arthur Miller, John F Kennedy och många andra.

Betyg: 4

En shopaholics bekännelser

Recension: BOK



Författare: Sophie Kinsella

Antal sidor: ca 350

Handling: Rebecca Bloomwood har en fantastisk våning i ett av Londons trendigaste områden, en hel hop med glamorösa vänner, och en garderob som är fullproppad med moderiktiga plagg. Det enda problemet är väl att Rebecca egentligen inte har råd med något av detta. Hennes arbete som reporter på en finanstidning tråkar inte bara ut henne, det är också väldigt dåligt betalt. Och på sista tiden har Rebecca gång på gång fått påminnelser på räkningar som hon inte kan betala. Hon försöker skära ner sina utgifter, skaffar sig till och med extrajobb. Men alla försök misslyckas. Rebeccas enda tröst är då att shoppa... bara köa något litet... något som hon känner att hon måste ha... Kan Rebecca någonsin fly från sin drömvärld, hitta äkta kärlek och återfå kontrollen över sina kreditkort?

Betyg: 3

Djävulen bär Prada

Recension: BOK



Författare: Lauren Weisberger

Antal sidor: ca 395

Handling: Andrea Sachs blir överlycklig när hon får jobbet som assistent på det berömda modemagasinet Runway. Men plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då chefredaktören Miranda Priestly visar sig vara djävulen själv. Hon dompterar sin anställda totalt och kräver fullständig service tjugofyra timmar om dygnet. Andrea försakar pojkvän och vänner för att dygnet runt ställa upp på chefens nycker. Allt för att få den eftertraktade rekommendationen från Miranda Priestly som kan hjälpa henne att bli redaktör på New Yorker. Till sist inser Andrea att det jobb som "tusentals tjejer skulle gå över lik för" håller på att ta livet av henne och hon måste bestämma sig flr om hon är beredd att sälja sin själ till djävulen.

Betyg: 4

Hemma igen... !

image149