Stadshuset Special

TORSDAGEN - DISNEY

                       
Logen och Sanna och Matilda, logen igen, sminkbordet med söta lampor, Sanna och Matilda, Matilda, Kajsa, Petra, Hanna och Pernilla, Hanna och Matilda, Jag :)

På torsdagen gick jag i skolan fram till halv tolv, sedan var det halv hemstudiedag. Jag gick hem och pluggade lite och åt lunch och sedan åkte jag tunnelbana och buss till Stadshuset. Jag kom fram klockan två och vi fick komma till vår lunch. Där fick vi tyger av vår sånglärare och bytte om till linne och tights. Jag hade en svart kjol också och vinrött tyg. Alla var jättesnygga :) Sen hade vi genrep och vi fick öva ganska många gånger, men det gick inte så bra, för det var väldigt svårt att veta tonarten och stämmorna utan musik. Sen hade vi lite dötid och då var vi i logen och kollade på film och lite sånt. Klockan fem (tror jag) hade vi soundcheck, alltså vi fick repa med musik till. Nu gick det mycket bättre! Sen åt vi middag, ris och köttgryta, och väntade, väntade och väntade... Kvart över nio var det dags och vi samlades utanför logen. Sen sprang vi uppför trapporna och väntade medan Linda (solisten) sjöng "Gabriellas sång" och när alla applåderade sprang vi ut och ställde oss i trappan. Och sen sjöng vi! Åååhhhh, vad kul det var! En sån kick att uppträda alltså, när man känner alla strålkastar och man bara ger allt :D Helt underbart! Efteråt var man så taggad och uppspelt att man bara ville köra ännu mer, men tyvärr ropade de inte "en gång till, en gång till" :( Haha... Sen åkte vi hem!



LÖRDAGEN - ADVENT

                 

Rebecca flätar någons (?) hår, Snygg-Olivia, adventarna, orkestern, Blå hallen, logen, min blomma som jag fick efter sista konserten!

Jag gick upp ganska tidigt och kollade på julkalendern och gjord mig i ordning. Sen åkte jag tunnelbana och buss till Stadshuset och kom fram halv elva. Då bytte vi om till utomhusmedleyt och sen fick vi repa en gång, fast vi var tvungna att bryta nån gång under inomhusmedleyt (tror jag det var) eftersom det var publikinsläpp... Första konserten var klockan tolv och då skulle Rebecca komma och kolla! Det var lite nervöst eftersom det var första konserten men det gick bra i alla fall! Men efter inomhusmeydleyna skulle vi gå upp på en liten scen och stå där i hundra år medan kören sjöng. Det är väldigt varmt där och så och helt plötsligt svimmade en tjej (Matilda)! Aaaahh, alla fick panik! Hon började vingla men som tur var fick Pernilla tag i henne och så låg hon där tills allt var slut. Det var jättehemskt och läskigt och så var vi tvungna att stå där och le vilket inte kändes så bra just då... :/ Sen fick vi buga och bocka och sen var det över.

Alla gick ner och åt lunch (kycklinggryta med ris) och klockan två var det dags för nästa konsert. Men Matilda kände sig fortfarande inte så bra (eller så gjorde hon det bara för min skull <3) men hon sa att hon inte vågade vara ängel den här konserten i fall hon skulle svimma. Så då fick jag vara det! Den här konserten kom mamma, Lisa, farmor, farfar och min faster Eva och kollade, så jag blev jätteglad för att jag fick vara ängel just då! Så vi körde utomhus och inomhusmedleyna igen och allt gick jättebra. På inomhus sprang jag och Hanna (den andra ängeln) ut och så fick vi springa uppför några trappor och byta om till lucialinnen och änglavingar. Sen var det vår tur och vi fick gå nerför den stora trappan och stå på avsatsen medan kören sjöng. Sen gick vi ut (lite för tidigt, haha) och det var det! Efter det var det dags för avslutningen (stå på scenen och le medan kören sjunger i en evighet) och som tur var så svimmade ingen den här gången!

Sista konserten gick också bra, då var Matilda ängel igen och jag var tomte, som jag var på alla föreställningar :) Kvart över fem kom mamma och hämtade mig och så var den dagen slut...



SÖNDAGEN - ADVENT

                 

Kören i trappan, adventarna, Matildas lockiga hår, Lollo och Filippa, fika, Hannah och Rebecca, Sanna <3

Idag hade jag lite sovmorgon, jag skulle inte vara i Stadshuset förrän klockan tolv. När jag kom dit bytte jag om, sminkade mig och sjöng upp och sen var det dags för första konserten, som började klockan ett. Det gick jättebra och det var riktigt kul! Efter det åt vi lunch, det blev chili con carne, ris, nachos-chips och grönsaker. Det var gott :) Sen körde vi en konsert till. I pausen åt jag en jättegod chokladkaka och pluggade engelska till den muntliga presentationen imorgon. Sen var det tredje konserten, som var jobbigast... Jag var väldigt trött då men det var bara att le och se glad ut :) Efteråt gick vi till seven-eleven och köpte godis och sen var det sista konserten. Det gick också bra! Sen kom Elins familj och hämtade oss och så åkte vi hem...



MÅNDAGEN - ADVENT

                 

Elin är glad, Blå hallen, Sanna och Matilda springer i Blå hallen, orkestern, Alfred Nobel, Amanda, adventarna i logen :)

Först jag gick till skolan som vanligt. Efter sista lektionen, som var gympa, gick jag och hämtade Lisa och sen sprang vi hem. Jag slängde i mig lite fil och flingor och sen så skyndade jag mig till tunnelbanan. Jag missade bussen men kom precis i tid, klockan kvart över fyra. Jag bytte om till utomhusmedleyt och sen gick jag och Olivia och satte oss i publiken. Sen körde vi igenom första konserten :) Det gick jättebra! I pausen åt vi middag, det var ganska äckligt... Sen hade vi en andra konsert och då fick vi morotskaka och té! Åhhhh, godaste morotskakan nånsin! <3 Efter fikat var det dags för sista konserten och då ville vi göra nåt kul. Vi bestämde en liten "bugningsdans" som vi skulle göra på scen men på applådtacket gick det inget vidare. Men det var roligt i alla fall! På sista konserten fick vi blommor också och sen kom Bo (dirigenten) in och berättade att vi skulle få vara med nästa år! Alla var helt inställda på att det här var sista året och att vi inte skulle få göra det mer, så alla blev jätteglada när han sa det :D Sen kom mamma och hämtade oss och så var adventshelgen över...

Tjejsnack v 48

LIVSÅSKÅDNING


Ämnet kommer från Viktoria

♥ Är du religiös, på vilket sätt?
Nja, jag är inte särskilt religiös. Jag är inte döpt men jag ska döpa och konfirmera mig i vår. Men jag tror inte direkt på Gud.

Tror du på övernaturliga krafter och andlighet?
Hm, jag vet inte riktigt... Sånt är så skumt, men lite övernaturligt finns nog :)

♥ Har du sett/känt av något övernaturligt, vad?
Nae.

♥ Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion?
Vad är det? Hehe X)

♥ Vad tror du sker efter döden?
Jag tror att döden är som att sova ut efter en väldigt väldigt lång dag (livet)... Det känns som att döden är alldeles vit och fluffig :D


Torsdag

Hej!

Nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen, men jag har inte hunnit eller inte känt för det helt enkelt... Har haft tre prov på två dagar, och mer kommer det att bli... :( Idag var jag i skolan. Vi hade mentor och vi kollade på Simpsons! *älska* Sen hade vi musik och vi fick tillbaka våra prov, jag fick MVG :) Sen hade vi bild och jag gjorde bildprovet och ritade två stilleben i blyerts, blev rätt så misslyckat, hehe. Efter det hade vi SO i fem minuter och då fick vi en jättejobbig hemstudiedagsuppgift som jag äntligen är klar med nu. Sen gick vi hem, eftersom det är halv hemstudiedag idag.

Så nu har jag ätit lunch (Grandiosa = gott) och pluggat lite och nu sitter jag här och bloggar och lyssnar på the Voice. Jag gillar inte riktigt RIX FM längre, hehe... Sen har jag packat allt smink, hårspray, tofsar, hårspännen och kläderna till ikväll. Ska bli så himla KUL! Ikväll ska min ex-musikalgrupp nämligen uppträda i Stadshuset med ett Disney-medley inför 1000 personer. Ja, jag är nervös ;) Jag ska ta massa kort som jag lägger upp på bloggen sedan.


Puss!


Söndag

Idag ska jag:
♥ Läsa Harry Potter och De vises sten
♥ Städa mitt rum
♥ Äta lunch
♥ Repetera Disney och Advent (?)
♥ Kolla på Andra Avenyn
♥ Få månadspeng

Bye bye :)


God mitt på dagen

Hej vänner!

Hoppas ni har det bra, jag mår i alla fall toppen :) Äntligen har jag fått Harry Potter (den kom försent till mig) så nu håller jag på att läsa den! Den är så himla bra, skitspännande... Just nu tar jag en liten paus. När jag kom hem från Showcase igår läste jag hela kvällen till halv ett. Sen ställde jag klockan på halv nio så nu har jag läst sen dess. Jag vet, jag är galen, men det är faktiskt väldigt bra :D Har kommit till kapitel 28 nu så det är inte jättelångt kvar. Jag har läst den förut på engelska, så jag vet ju hur det kommer att gå, men det är ändå spännande att läsa!

Nu ska vi  antagligen käka lunch snart och klockan ett ska vi åka till kattungarna! Wihi! Ska bli jätteroligt att äntligen få träffa dem, och den blivande SOJA! Vi ska nämligen döpa vår kattunge till Soja, den är brunsvart och så är ju namnet väldigt gulligt, tycker i alla fall jag :)

Det är verkligen fint utomhus! Det ligger rimfrost på taken och på gräset och det känns nästan som snö! Längtar grymt mycket till julen nu alltså. Vi ska fira jul hemma, eftersom vi kommer få kattungen runt julaton, men jag tycker nästan att det är mysigast hemma :) Jag älskar vår gran, julpyntet, julgardiner, jultomten, julmaten, pepparkakor, lussebullar, nötter och apelsiner med sånadär svart pluppar i som luktar jättegott. Och julkalendern såklart, den får man inte missa!

Men nu har jag pladdrat på tillräckligt, guldmedalj till dig som orkat läsa allt det här ;) Ibland så måste jag liksom skriva av mig. Du skulle höra hur det låter när jag skriver på datorn. Kulsprutesmatter, typ, haha XD Det är lite läskigt, men jag kan hela tangentbordet utantill. Jag kan liksom skriva i luften och när jag skriver på datorn så kollar jag inte ens på tangentbordet, hehe. Inte något bra tecken, skulle jag tro...

NEJ! Förlåt, nu är det slut!
Puss och kram!



Liten update: Kattungarna var suuuupersöta och mysiga! Vi var där rätt länge och lekte, klappade och gosade med dem och till slut bestämde vi oss för en av de svarta honorna. Hon var verkligen urgullig och ville hela tiden kela med en. Hon lade sig till och med i mitt knäveck och somnade nästan där, hihi :) Vi ska åka och hämta lilla Soja samma dag eller dagen efter vi har slutat skolan. Längtar jättemycket! Harry Potter var sjukt bra <3

Jag kommer dö...

How and When will YOU die?

Created by andy and taken 661020 times on Bzoink

NameAgnes
Age13
Birth MonthJanuary
Die onApril 04, 2094
Die ofMurder
You will feel painFalse



Create a Quizlet | Search Quizlets | Go to Bzoink


Men hallå, alla blir ju mördade? Fett trist. Tur att jag blir 100 år, i alla fall. Precis som Sofia. Skumt. Om du ändå vill se när du ska bli mördad kan du göra testet här.

Kattunge!

     

Vet ni vad? Vi har hittat en kattunge! Vi har letat ett tag nu men nu har vi hittat den perfekta :) Så mamma ringde direkt när hon såg annonsen och vi var de första som ringde. Nu har vi alltså tingat (typ förbeställt) en kattunge! Det är två honor och en hane och alla är svarta (som ni ser på bilderna). Vi ska köpa en av honorna och nästa helg ska vi åka och kolla på dem! Ska bli jättekul :) Vi kommer att få kattungen på jullovet när den är 12 veckor gammal. WIHI!

Puss <3

Tjejsnack v 47

BARNDOMEN

Ämnet kommer från Linda


♥ Vad är ditt allra första minne?
Oj, det vet jag verkligen inte...

Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;)
När jag föddes var det bara mamma, pappa och jag. När jag var fem år fick jag en lillasyster <3

Vad gillade du att göra när du var liten?
Leka, antagligen :P

Hur skulle du beskriva dig själv som barn?
Jag var väldigt framåt och oblyg :) Jag gick och sa hej till alla människor, typ...

Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag?
Jag kommer inte ihåg någon speciell händelse, man blir väl formad av allt man gör och upplever i sitt liv :)


Liiiten liiista

Morgonpigg | Morgontrött
Högklackat | Lågskor
Piercing i naveln | Piercing i läppen
Nybäddat | icke nybäddat
MSN | Skype
Vit choklad | Mörk choklad
Surt | Sött
Lakrits | Choklad
Tuggummin | Halstabletter
Kärlek | Vänskap
Sova | Äta
Frukost | Lunch
Majs | Gurka
Ladda upp en bild | Kolla på folks bilder
Bevakare | Vänner
Småbarn
| Tanter
Stockholm | Göteborg
Japan | Kina
Läppstift | Läppglans
Feber | Ont i halsen
Kallt | Varmt
Vatten
| Oboy
Cider | Saft
Vinter | Sommar
Snö | Regn

Leka kontor

image418

Om ni vill köpa min mammas bok "Leka kontor" så kan ni köpa den på:

- adlibris.se
- bokus.se
- gorannordfjell.se
- russinet.se (välj "barnböcker" och sedan "leka kontor" i menyn)

Gör lite reklam ;) Hihi... Kram <3

Veckorna som kommer...

v. 47 - Elevens val-vecka
Inga läxor eller prov = extremt skönt. Roliga lektioner som man valt själv och tillsammans med polarna <3

v. 48 - Föreställningar
Veckan är fullproppad av prov och läxor = extremt jobbigt. Men på torsdagen slutar jag efter lunch för att repetera och uppträda med Disney-numret i Blå hallen. Lördag och söndag är det adventskonserter i Blå hallen :)

v. 49 - Åka till Kap Verde
Måndag är det adventskonserter på kvällen. Annars är det vanlig vecka fram till torsdag, då åker vi till Kap! Resten av den veckan tillbringas utomlands :D

v. 50 - Ledig
Måndag-fredag är jag på Kap Verde och på helgen är jag såklart ledig = ledig HELA veckan.

v. 51 - Sista skolveckan
Antagligen inte så mycket prov eftersom det är sista veckan :) Slutar på torsdagen, sen är det Jullov med stort J!

v. 52 - Jullov
Jullov och julafton och julbord och juldagen och julklappar och sista avsnittet av julkalendern! Ska bli riktigt roligt, och om det blir som vi hoppas får vi en lite kattunge denna vecka <3

Tisdag

Hej...

Idag var andra dagen av Elevens val-veckan. Klockan nio hade vi engelska. Vi fick kolla på film i miniaulan och efter det fick vi håltimme eftersom vi inte hade något klassrum att vara i. Så vi gick hem till Jossa och åt lunch. Vi åt nudelsoppa och mackor :) Gott! Sen gick vi tillbaka till skolan och hade tyst läsning till kvart över ett. Sen var den dagen slut! Väldigt kort skoldag, skööönt... Efter de två "lektionerna" gick jag hem och läste "Nu eller aldrig" som jag har fått låna av Jossa. Har bara typ tio sidor kvar nu. Den var ganska bra faktiskt! Idag skulle Harry Potter ha kommit men mamma har inte fått någon SMS-avi, så vi vet inte om boken har kommit eller inte. Men mamma ska åka till Vivo och kolla om hon kan hämta ut paketet. Det står att den är "skickad" på Adlibris hemsida så den kanske har kommit i alla fall... Hoppas verkligen det, jag vill läsa den NU! Det är så skönt att vi inte har några läxor eller prov just nu, behöver man inte stressa hela tiden :) Förlåt för tråkiga inlägg, det blir roligare snart (inlägget ovan!)

Puss & Kram

Choklad...

image417

Ser inte det här väldigt gott ut? Jo det gör det :) Jag var tvungen att sukta er lite med den här bilden... Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har städat mitt rum, läst "Hon går genom tavlan ut ur bilden" och spelat Super Mario. Ikväll får vi gäster, men alla barnen är i Lisas ålder... Aja, det blir ju god mat i alla fall! Och godis ;) Sen ska jag nog kolla på Idol (från igår) och Kate och Leopold (en film som jag spelade in någon gång). Förlåt för tråkiga inlägg men just nu händer det inte så mycket i mitt liv :P

Puss <3

Mail-lista

1. VAD HETER DU?
Agnes

2.VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svart

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Timbaland

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Hade repetition av en föreställning i Blå hallen :)

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Godis <3

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Det är mörkt så jag ser typ ingenting men det är väl lite snö och svinkallt.

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Elin <3

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET!
Håret, kläderna, ögonen.
 
9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Svarar på den här listan på bloggen istället för på mailen.

10. HUR MÅR DU IDAG?
Bra :D

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Té och läsk.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Dricker inte alkohol.
 
13. FAVORITSPORT?
Dans :)
 
14. HÅRFÄRG?
Blont.
 
15. ÖGONFÄRG?
Grön.

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång.

17. SYSKON OCH DERAS ÅLDER?
Lisa som är åtta.

18. FAVORIT MÅNAD?
Juni, för då får man sommarlov och sommaren börjar.
 
19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Freaky Friday, tror jag...

21. FAVORIT DAG PÅ VECKAN?
Lördag.

22.FAVORITHOBBY?
Dansa, skriva m.m.

23 ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Eh... även om jag inte var blyg så skulle jag inte "bjuda ut" någon.

24. FAVORIT LÅT(AR)?
Oj, det är olika varje dag, men just nu gillar jag How I Feel med Kelly Clarkson :)

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Båda. Eller sommaren och julen.
 
26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kraaamar...
 
27. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
Förhållande.
 
28. CHOKLAD ELLER VANILJ?
Båda!
 
29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
Hm...
 
30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
-

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
-
 
32. HUR BOR DU?
I villa.
 
33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Allt möjligt.

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Har några stycken.
 
35. FAVORITSPEL?
Monopol och Upp till bevis :)

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nej.
 
37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Tror inte det.

38. ÄR DU ROMANTISK?
Lite kanske...
 
39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, för det mesta :D

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Inga.

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Vet inte faktiskt. Har inga planer... :)
 
42. VAD ÄR KLOCKAN NÄR DU SVARAR PÅ DETTA?
23:28

Tjejsnack v 46

SÖMN

Ämnet kommer från Sirpa


♥ Sover du bra på nätterna, eller vad gör du om du inte kan somna/sova?
Oftast har jag lätt att somna, men om jag inte kan somna brukar jag lägga mig med huvudet vid fotändan istället :) Funkar alltid!

♥ Hur många timmar sover du per natt, vardag/helg?
På vardagar sover jag ungefär 8 timmar och på helgen sover jag typ 11 timmar, men det är väldans olika :P

När går du upp respektive och går och lägger dig vardag/helg?

På vardagar går jag upp vid sju och somnar vid elva och på helgen går jag och lägger mig väldigt olika, men typ tolv och vaknar typ elva.
♥ Snarkar du, talar i sömnen eller kanske t.o.m går i sömnen?
Nej, inget av dem faktiskt :)

♥ Sover du ensam i sängen, om inte med vem/vilka?
Japp, jag sover ensam.


Bla bla bla...

Oj, nu har jag inte bloggat på länge (det är länge för mig i alla fall :P)! Vi har haft så himla mycket prov och sånt så jag har inte hunnit men nu kommer det bli bättre uppdatering. Nästa vecka är nämligen Elevens val-vecka och vi går 9-14 varje dag :) Inga läxor heller... Den här veckan har vi haft musik och svenskaprov. De var svåra :S Men jag hoppas det gick bra. Showcase var skitkul idag!! Vi fick dansa och sjunga Think och Fever och det gick faktiskt ganska bra! Sen fick vi lära oss stämmorna på freedom, freedom, freedom... så himla vackert <3 Värsta änglakören ;) Men jag har inget mer intressant att berätta nu så,

HEJDÅ :)


Klassisk musik

Lägger upp några videos med klassisk musik till musikprovet på torsdag så slipper jag leta upp dem på youtube hela tiden!
 


Palestrina, Mozart, Helmich Roman, Bach och Beethoven :)

Tisdag

HEJ!

     

Idag var jag i skolan som vanligt... På matten hade vi Mattias, som är lärarstudent, och vi fick spela spel hela lektionen. Det var ganska kul :) Efter det hade vi NO och vi fick tillbaka proven. Jag fick MVG :D Jag blev så himla glad! Sen var det lunch, god mat för en gångs skull! Och efter lunchen hade vi svenska (jobbade hela lektionen) och sist matte igen. Vi gick igenom lite om det nya arbetsområdet och så fick vi tillbaka proven. Jag fick MVG- eller VG+, typ mittemellan dem två!

Efter skolan åkte jag en snabbis till Vällingby och köpte en typ fukt-kombinerat-brun-utan-sol-kräm från Dove. Jag täntke tjuvstarta lite nu så jag blir brun till Kap Verde. Så pinsamt att vara helt blek på stranden, tycker jag ;) Sen köpte jag en bulle på Pressbyrån också. Mums! Det blev mitt mellanmål. Nu sitter jag här och bloggar och snart ska jag plugga... Musikhistoria och grammatik, gaaaaaaaah...

KRAM!

Lördagen...

På morgonen gick jag upp tiiidigt för jag skulle träffa Sofia och Rebecca (och de är ju värsta morgonpigga) och utanför fönstret var det... SNÖ! Wihi! Vid elva åkte vi till Vällingby och handlade presenter till Jossa och Julia. Jag köpte två ramar på Gallerix och så köpte jag ett örngott som det stod "världens bästa pappa" "superfarsan" "goaste gubben"  och lite andra saker på. Jag och Lisa gav det till pappa idag på fars dag :) Vi åt lunch på McDonalds där det var helt fullt med folk och sen åkte vi hem vid halv tre. Det var väldigt mysigt i Vällingby, det kändes typ som om vi var och julshoppade!

När jag kom hem gjorde jag Julia och Jossas presenter: två tavlor med bilder på dem! Sen tvättade jag håret, klädde på mig och packade sova-över-grejerna. Sen gick jag hem till Sofia och efter en stund kom Rebecca också. Då sminkade vi oss och sen var det dags att gå. Vi lämnade sovsäcken och det hos Jossa och sen gick vi hem till Julia. Där åt vi middag, det blev hembakad pizza med lite olika smaker, bla. bajs ;) Efter middagen gick vi hem till Jossa och jag halkade tusen gånger, hihi XD Där åt vi tårta (supergod) och bullar och lite sånt och sen kollade vi på Scary Movie 3. Den var faktiskt riktigt kul! Sen körde vi kropp mot kropp och sjöng singstar :) När alla var lite trötta kollade vi på Kopps också och sen somnade vi vid tre nångång...

Puss ♥


Harry Potter och Dödsrelikerna

image411

Längtar till den 20 november!

Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Tjejsnack v 45

JÄMLIKHET

Ämnet kommer från Linda J


♥ Vad är jämlikhet för dig?
Att alla är lika värda och behandlas på samma sätt oavsett kön, ålder, ursprung m.m.

Kallar du dig för feminist? Motivera gärna!
Nej. Jag tycker att det känns som om feminism inte längre står för jämställdhet, utan mer för "mansförtryck". Det har fått en annan betydelse. Men självklart tycker jag att alla borde behandlas lika.

Är det viktigt att det är 50/50 manliga och kvinnliga chefer?
Nej. Jag tycker att man ska få jobbet om man passar för det. Däremot finns det ju väldigt många smarta tjejer som ibland nedvärderas.

Har du någon gång blivit diskrimerad på grund av att du är tjej?
Nja, inte vad jag kan komma på :)

Är det viktigt att föräldrarna delar 50/50 på föräldrarledigheten?
Ja, det tycker jag är en ganska bra sak.


Molly Sandén



Så himla duktig! Och så himla vackert... :) <3

Bloggstatistik

8,37 (unika) personer kollar på min blogg 22,17 gånger varje dag.

Ni 8,37 personer, KOMMENTERA!

It's saturday night oh yeah

image407

Idag var jag med kära Rebbs <3 Vi hade det trevligt :) Först var vi hemma hos Rebecca och gjorde ett helt spel som vi döpte till Space World, riktigt coolt... Men det blev faktiskt ganska fint! Vi åt lunch hemma hos henne och lite godis och sen gick vi hem till mig en stund. Jag fixade en ny layout på Rebbans blogg och ja, sen gjorde vi inte så mycket mer... :/ Jag fick låna två böcker av R och R fick låna två böcker av mig. Jag lånade Washington D.C. av Meg Cabot och Piratika II av Tanith Lee... Har läst halva Washington-boken! Den är ganska bra :) Sen har jag käkat massa godis också. Imorgon blir det lite plugg och så måste jag öva på pianot, hehe... Men nu ska jag gå och lägga mig.

PUSS <3

Två dagar i Täby

Torsdagen
Jag och Klara träffades på Östra Station klockan 11 och sen åkte vi hem till henne. Vi gick ut med Lipton och köpte lunch och sen gick vi hem och åt. Grandiosa pizza, gott :) Efter det åkte vi buss till Täby centrum och där gick vi runt och kollade i massa affärer i typ år och jag köpte en Hello Kitty t-shirt som var så himla fin <3 Jag kunde inte motstå den ;) Fast jag ska nog inte ha den i skolan för den är lite för stor och lite genomskinlig men den är perfekt att ha på dansen! Efter "shoppingen" åt vi middag på McDonalds (billigt och bra) och sen gick vi på bio. Vi såg Hairspray, den var ganska bra, fast de sjöng typ hela tiden! :) Efter det åkte vi hem till Klara och hade roligt. Bland annat spelade vi in ett avsnitt av Idol :) Hard rock halleluja <3 Sen spelade vi bondespelet med "Klas med K" typ hela natten... Hihi XD I alla fall så somnade vi väl vid typ halv två.

     

Fredagen
Jag vaknade klockan halv elva fast jag fick ligga och vänta tills Klara vaknade halv tolv :O Då gick vi upp och åt jättegod frukost och sen spelade vi lite biljard och Klara pratade lite i telefon ;) Sen åt vi lunch, köttfärssås med spaghetti, fast jag hann typ inte äta något för vi var tvungna att springa till tåget. Där mötte vi Klaras kompisar Julia och Emmy (tror jag att de hette) och så åkte vi till T-centralen. De skulle gå på bio och äta middag i stan så jag åkte hem :) Men jag hade det mysigt på tunnelbanan och lyssnade på Kelly <3

     

Liten "dans-special"

Det var ju tänkt att bli en "dans-special" om alla tre dagar, men jag hann inte skriva om dag 2 och dag 3 och nu har jag glömt vilka danser vi gjorde under dem dagarna, hehe... Så här kommer bara en liten kort text om mån-ons:

image397

På måndagen blev vi indelade i tre grupper, vi kom i grupp 3 (de äldsta). Vi hade flera olika danser, bla. två pass disco med Ida från Floor Filler... Det var jättekul! På tisdagen fick vi fortsätta med vissa danser och så fick vi lära oss några nya. Det var jättekul fast jag hade träningsverk. På onsdagen hade jag två jättestora blåmärken på knäet och massa träningsverk så jag kunde knappt dansa... lite pinsamt X) Den dagen lade vi på lite på de gamla danserna och övade på dem. Sen var det dags för uppvisning och det gick verkligen sämst, för jag hade typ glömt alla danser, hehe :P Men alla små bebisar var sjukt söta när de försökte hänga med och gjorde fel hela tiden <33 Det var verkligen tre jätteroliga dagar!