Agnes lilla TV-guide

HÖSTEN 07

De här programmen kommer jag att glo på under hösten :)

MÅNDAG


Andra Avenyn
SVT1 20.00

TISDAG


House
TV4 21.00

ONSDAG


Heroes
TV4 21.00

TORSDAG


Heroes
TV4 21.00

FREDAG


Idol 2007
TV4 20.00

LÖRDAG

?

SÖNDAG


Andra Avenyn
SVT1 20.00

Bilder från SVT och TV4.

Puss och kram <3

Fääärdig!

Nu har jag fotat nästan alla mina kläder som jag har skrivit om här, så nu kommer det snart finnas bilder här på bloggen :D Hurra! Kolla in kategorin "Shopping & kläder", där finns bilderna!

TV links

Äntligen! Jag har hittat en sida där man kan kolla på ALLA avsnitt från typ ALLA tv-serier som finns (gratis!). Tyvärr är det med kinesisk textning men wtf... Glad är jag i alla fall! Nu ska jag kolla på alla avsnitt av Desperate Housewifes, Vänner och alla dem där :) Wihi! Jag har ju nämligen skogsteve (bara typ kanal 1, 2, 4 och 6) så jag kan aldrig se på alla bra program! HÄR hittar du det :)

NARNIA

Recension: BOK

Författare: C S Lewis

Jag håller på att läsa alla böcker i Narnia-serien och böckerna kommer upp en efter en när jag har läst ut dem så håll utkik ;)



MIN MORBROR TROLLKARLEN



Handling: Det här är berättelsen om något som hände i slutet av 1800-talet. Det är en berättelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resorna mellan vår värld och landet Narnia började. För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okända. De hamnar i en främmande värld och får med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, själva skapelsen. De möter även Aslan, lejonet, som utstrålar en sådan godhet och kraft att barnen inte tvekar att på hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekämpa de onda makter som hotar denna värld.

Kommentar: Spännande och lite gullig berättelse!

Betyg: 4



HÄXAN OCH LEJONET



Handling: Syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy evakueras till ett gammalt hus på landet undan flyganfallen i London. Genom ett stort klädskåp kommer de allihop till landet Narnia, ett märkligt land i en annan värld och tid. Där härskar den grymma drottningen Vita Häxan. Men en sägen från gamla tider ger invånarna hopp. En gång, säger sägen, ska fyra av Adams och Evas söner och döttrar komma till Narnia, och då kommer lejonet Aslan, Narnias skapare, åter och befriar landet ur häxans våld.

Kommentar: Fortfarande lika spännande och beroendeframkallande. Jag tyckte huvudpersonerna var bättre i den här boken.

Betyg: 4

Ondskan

Recension: FILM



Genre: Drama

Skådespelare: Andreas Wilson, Gustav Skarsgård, Jesper Salén m.fl.

Handling: Erik blir relegerad från sin skola efter att ha varit i slagsmål och hans föräldrar bestämmer sig för att sätta Erik i en privat internatskola. Men på skolan är ondska satt i system. Här är det de äldre eleverna som styr och förtrycker de yngre eleverna, något Erik vägrar acceptera. För Erik handlar det om att överleva och att inte låta sig knäckas. Han hittar vänskapen hos sin rumskamrat Pierre men frågan är om Erik kommer att lyckas stå emot de äldre elevernas tyranni.

Kommentar: Jättehemsk och sorglig film :(

Betyg: 3

Dagens shopping

Idag köpte jag:

Svart tröja med rutmönster i grått, vitt och rosa (H&M)
♥ Vit kofta med guldknappar (Gina Tricot)

Bilder kommer snart...

Fredag och lördag

Fredag
På fredagen åkte alla Sirius-elever till Gamla stan för att gå på stadsvandring. Det var ganska trist, och skiiitkallt! Det blåste jättemycket och jag frös nästan ihjäl :/ Efter den lilla (not) promenaden åkte vi hem till Rebbs och där spelade vi lite piano, åt mellis och hade lite skoj ;) Sen åkte vi in till stan och där träffade vi Elin. Vi gick runt och kollade i några affärer och sen var det dans. Vi hade dans hela lektionen, det var superkul! Vi fick göra en egen koreografi till en låt ur "Hairspray", ni vet den där musikalfilmen med Zac Efron, som kommer på bio snart... ? Det var skitroligt och låten är grymt bra :)

" Ma, I gotta tell you that without a doubt
I got my best dancing lessons from you
You're the one who taught me how to twist and shout
Because you shout non-stop, and you're so twisted too "

Haha.


Du behöver inte kolla på den här videon heller... Men lyssna på låten :D

Lördag
Idag var jag och Jossa i stan och shoppade järnet ;) Det var jättekul, älskar dig Jossa <3 Skriver om det jag köpte senare... Är i alla fall jättenöjd med mina köp! Vi fikade också, åt blåbärspaj och drack te, myyysigt :) Sen åkte vi hem och åt middag var för sig eftersom Jossas kusiner var hemma hos dem. Efter middagen gick vi till Vivo och handlade svull och sen gick vi hem. Vi frossade skitmycket och kollade på Ondskan, den var verkligen hemsk  :( Men vi hade superkul!

Puss ♥

Idol 2007

image304

Så, nu har jag kollat klart på alla inspelade Idol-program! Jag tycker att alla finalister är jättebra men jag har faktiskt två favoriter och de är Marie och Amanda. Så grymma :D Men nu ska jag faktiskt sova snart, klockan är halv ett... Ooops... Imorgon ska jag och Jossa till stan och på kvällen blir det sova över med film och svull ;) Puss puss på er <3

  
My favourites :)

Vilken är din favorit?

Uppträdande i Blå hallen

Wihi! Igår kväll fick jag reda på att jag ska få vara med på adventskonserterna i Blå hallen! Jag var med förra året med min förra musikalgrupp men nu har typ alla slutat i den gruppen så då tog dem de som var med förra året. Alltså ska jag vara med :D Det är 10 konserter, de flesta är för företag men det finns 4 stycken för privatpersoner också. Jag och min grupp är små barn som sjunger sånger, dansar och gör lite annat skoj ;) Det är superkul att vara med där, jag längtar redan, fast det är långt kvar. 1, 2 och 3 december är konserterna. Men sen så ska jag vara med på en annan sak också, som jag aldrig gjort förut! Det är också i Blå hallen och jag och 9 andra tjejer ska göra ett Disney-medley med sång och dans som vi ska uppträda med under desserten. Det kommer nämligen att vara ett företag som är där, med 1000 personer! WOW! Jag är så glad :) Men det kan man då inte köpa biljetter till...

Puss ♥

Ps. Man kan snart (jag vet inte om man kan det än) köpa biljetter här. Läs mer om adventskonserterna här.

Hej hopp :)

Här kommer ett litet snabbt inlägg så att ni ser att jag lever ;) Ska snart iväg på dans, ska bli superkul! Idag hade vi en väldigt pinsam dag och jag tänker inte berätta om den här... :P Här kan ni lyssna på låten vi har på jazz&showen, ni behöver inte kolla för videon suger! Men vi har en lite snabbare version av låten dårå, mycket coolare... ;)


Tjejsnack v 39

SOMMAREN 2007

Ämnet kommer från Doris


image303 Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
Jag minns när jag var på Svartlöga med kompisarna. Då var det faktiskt fint väder och vi hade superkul!

image303 Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
Ja, det tycker jag att jag har haft. Vädret kunde ju varit lite bättre men annars var den bra :)

image303 Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
Jag har bara rest runt i Sverige, till Västkusten och så har vi seglat i skärgården. Jag har varit hemma ganska mycket också.

image303 Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
Ja... det är ganska viktigt men jag får aldrig fin färg tyvärr... Men det är skönt att sola också!

image303 Vad är din favoritsyssla på sommaren?
Sola, bada, äta glass och liksom ha sommarlov ;)


Knut och prince Charming

Idag var andra dagen på projektveckorna... Vi har ett projekt som handlar om hur det är att vara tonåring och så. Det har vi typ på varje projekt. Det bästa är att vi slutar så himla tidigt varje dag. Idag slutade vi tex. kvart i två :) Idag fick vi kolla på film och disskutera filmen. Vi såg på Linas kvällsbok, lite pinsamt dårå, men den är väl ganska bra. Sen hämtade jag Lisa och vi gick hem och nu har jag spelat lite Sims, haha... Det är faktiskt kul! Ikväll är det Idol, House och Andra Avenyn... Knut i Idol är så himla lik prinsen i Shrek!! Herregud, de är typ identiska. Här får ni en bild på Knut och prince Charming... ;)


image302

HM-beställning

Nu har jag beställt på riktigt från HM-katalogen! Enjoy...


Ceriserosa tunika


Mörkt gråmelerat linne


Mörkbrunt linne


Grå och vitrandig pyjamas


5-pack hipsters


Svarta mjukisbyxor

Paketet kommer i mitten av oktober! Wihi!

Bilder från HM.

New Super Mario Bros.

image295

VI HAR KLARAT SPELET!

Da Vinci-koden

Recension: BOK



Författare: Dan Brown

Antal sidor: ca 500

Handling: Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes om att polisen också håller honom misstänkt för dådet. Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, försöker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk - ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären. En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion - det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli och da Vinci. Langdon misstänker att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundraden bevisats vara lika upplysande som farlig. En rasande kapplöpning tar sin början.

Kommentar: Gud så spännande! Man vill verkligen lösa hela grejen och man kan inte lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa!

Betyg: 4

Tjejsnack v 38

YRKEN/KARRIÄR

Frågorna kommer från Weronica


image293 Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Jag studerar inte till något speciellt yrke eftersom jag fortfarande går i grundskolan :)

image293 Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Som sagt...

image293 Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
Jag trivs i skolan eftersom jag får vara tillsammans med mina vänner. Vissa grejer vi gör är faktiskt ganska roliga, och vissa är så himla boooooring så att man nästan somnar...

image293 Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
När jag var MINDRE ville jag bli massa saker bla. cirkusprinsessa, chef, servetris, delfinskötare men jag har faktiskt alltid viljat bli författare. Det vill jag fortfarande men jag vill också jobba som journalist.

image293 Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
Hm... (va?)


Mitt rum

Har lagt till en ny kategori här i bloggen, bildspecial heter den, och där finns inlägg med mycket bilder i! Nu när mitt rum är så städat så tog jag lite bilder så ni får se hur det ser ut:

                             

1. Mitt rum 2. Sängen 3. Bokhyllan 4. Byrån & bokhyllan 5. Garderoben, anslagstavlan & byrån 6. Affischerna & garderoben 7. Sakkosäkken 8. Lite saker ovanpå byrån 9. Prydnadssaker i bokhyllan 10. Böcker i bokhyllan 11. Gosedjur & kuddar på sängen

Godmorgon!

Jag vaknade halv 11 idag, så skönt att få sova ut... *älska helgen* Och när jag kollar ut genom fönstret är det SOL! Wihi! Jag blir glad när det är bra väder och ledsen när det är dåligt, så nu är jag glad :D Fick värsta städrycket nu när mitt rum är städat och fint igen så jag städade lite i badrummet, haha... Ibland blir jag helt konstig och börjar städa hela huset typ :P Har inga planer för idag men mamma och jag kanske ska åka och köpa blommor till mitt rum! Inte för att jag är så intresserad av blommor direkt, men jag tycker det är fint :)

Kram <3


Bridge to Terabithia

Recension: FILM



Genre: Familjefilm

Skådespelare: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel m.fl.

Handling: From Walt Disney Pictures and Walden Media comes Bridge to Terabithia, the exhilarating and heartwarming fantasy-adventure about the power of imagination and the magic of friendship. Tired of being bullied at school and neglected at home, Jess Arons and Leslie Burke escape into the woods, where Leslie opens Jess's mind to the amazing kingdom of Terabithia. It's a secret land where they reign supreme among the giants, ogres and other fantastical creatures they create. As their imaginations soar and their friendship deepens, they discover how to rule their own kingdom, fight the forces of darkness and change their lives forever. Based on the Newbery Medal-winning book, Bridge to Terabithia will take you on a journey you'll never forget.

Kommentar: Jag tyckte inte riktigt att det hände något i filmen, det var ingen riktig handling. Den var jättesorglig!

Betyg: 3

Fredag

Idag hade vi SO, NO och svenska. På SO:n fick vi bara skriva, på NO:n fick vi bara läsa (och prata!) och på svenskan hade vi prov på August Strindberg och naturalismen + att man skulle lämna in R(eflektion) R(eferat) och R(eportage). Efter lunchen hade vi halv idrottsdag vid Kanaanbadet där vi fick orientera. Jag och Jossa orienterade tillsammans och vi hittade 8 kontroller (!) men på slutet gick vi vilse... :( När jag kom hem var jag helt slut och hade jätteont i fötterna. Jag, Julia och Rebecca åt lite mellis, kollade på Idol och America's got talent och sen åt vi tacos till middag! Efter det åkte vi till dansen, det var jättekul idag, som vanligt! Vi fick börja med en ny dans och sjöng I'm so excited och Nu eller aldrig :) Igår fick vi en jättefin sång på pianot. Den heter Ballade pour Adeline och den spelades på mormors begravning :'( Nästa vecka är det projekt, så himla skönt, för vi har inga läxor :D

Pussar ♥

Today

image280

Idag var det Jazz&Show! Det var första gången för mig så det gick sådär, men roligt var det iaf :D Imorgon har vi HEL hemstudiedag så det blir ingen skola! Wihi! Ikväll blir det Heroes och kanske America's got talent! Förlåt, jag känner att det här blir ett väldigt tråkigt inlägg, men jag har faktiskt inget att skriva om...

Puss ♥

Hur smart är du?

Jag fick 6 av 11 poäng = Normal intelligens

Prova själv här. Tänk ordentligt innan du svarar, det är nästan aldrig det första som kommer upp i huvet, jag lovar ;) Skriv gärna vad du fick för resultat här i kommentarerna!

TV-kväll

Imorgon har vi matteprov VG/MVG och franskaprov :( Men jag och Sofia har råpluggat idag så det känns faktiskt jättebra! Det kommer nog gå bra tror jag :) Nu tänker jag inte plugga mer ikväll för ikväll kommer massa roligt på TV! Det här ska jag se:

Andra Avenyn Castingen
20.00 - SVT1
Sista delen och man kommer få reda på vilka två som får huvudrollerna!

Idol 2007
20.00 - TV4 (Spela in)
Slutauddition. Idol är så himla bra, mitt favoritprogram :D

House
21.00 - TV4
Åh, jag har nästan börjat tröttna lite på det... Men det är fortfarande BRA.

America's got talent
22.35 - TV4 (Spela in)
Vad kul att det ska sändas på TV4! Gillar såna här program... :)


Billig måndag...

Idag fick vi reda på de nya grupperna. Jag kom helt ensam i grupp 1 medan alla mina andra kompisar kom tillsammans i grupp 2. Jag blir så arg! Jag har till och med kommit ensam en gång förut! Åh, jag ska inte svära här i bloggen men jag är så förbannad. Dem snackar om trygghet och bla bla bla men det är ju bara skitsnack! Om jag inte känner mig trygg utan mina kompisar, vad gör dem då? INTE ETT SKIT! Hela vår skola är så fejk! Dem säger att eleverna ska få vara med och påverka men när jag och mina kompisar försökte säga till om något så bryr de sig inte. De pratade inte ens med oss! Och sen kommer de och säger att eleverna är med och bestämmer! JAG BLIR SÅ ARG!!!! Jag fattar kanske om jag inte får byta för då byter alla. Men vår skola är så dålig. Alla tror och säger att den är så himla puttenuttig och bra och trygg och gullig och ordningsam, men den är bara så komplicerad så de inte ens förstår sig på den själva!! Nu ska jag gå och dränka mig i toaletten (OBS! Skämt!)

/Agnes ♥

Ps. Min kompis Jossa har fått en blogg. Kolla in den här! Ds.


The Grudge 2

Recension: FILM



Genre: Skräck

Skådespelare: Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn, Edison Chen m.fl.

Handling: Förbannelsen fortsätter att sprida sig till nya offer.

Kommentar: Mycket bättre än ettan. Läskig hela tiden!

Betyg: 3,5


Shrek, Shrek 2 & Shrek den tredje

Recension: FILM

Genre: Animerat

Skådespelare (röster): Mike Myers, Eddie Murphy, Cameorn Diaz m.fl.



SHREK




Handling: Träsktrollet Shrek reser tillsammans med en irriterande åsna för att befria prinsessan Fiona ur den eldsprutande drakens borg. Prinsen av Långt långt borta är nämligen ute efter att bli kung och behöver en prinsessa att gifta sig med. Shrek får tillbaka sitt träsk (som har intagits av hundratals sagofigurer) om han överlämnar prinsessan till prinsen.

Kommentar: Rolig film! Älska Shrek ;)

Betyg: 3,5



SHREK 2



Handling: Prinsessan Fionas föräldrar bjuder in henne och Shrek att komma och hälsa på och samtidigt fira Fionas och Shreks giftermål. Om de bara hade vetat att båda två var träsktroll.

Kommentar: Tvåan är sämst. Inte så jättebra.

Betyg: 2,5



SHREK DEN TREDJE



Handling: När Fionas pappa dör står Shrek näst i tur att ta över kungariket Långt långt borta och bli kung. Men Shrek vill inte axla manteln och ger sig istället ut för att leta reda på Arthur, den andra tronarvingen. Fiona som är kvar hemma tvingas kämpa mot en armé av onda sagofigurer, men som tur är har hon både Snövit och Askungen till sin hjälp.

Kommentar: Så himla rolig! Du måste se den!

Betyg: 3,5

Shrek Skräckis Sova över

Igår hade jag och Jossa Shrek-lördag! Det var superkul, först kollade vi på ettan och tvåan hemma hos mig. Sen gick vi och handlade lite svull (haha) till kvällen. Det blev svenska lantisar, pringles, tutti frutti exotic, schweizernöt-chokladkaka och äppelcider som vanligt XD Sen åkte jag och Jossa in till stan och käkade på McDonalds och sen gick vi på bio och såg Shrek den tredje! Gud vad bra den var, haha! Vi skrattade typ mest av alla på hela bion och det var FULLSATT! Sen åkte vi hem och Sofia kom hem till oss. Vi svullade (haha) och kollade på skräckis, den här gången såg vi the Grudge 2, myyycket bättre än ettan som bara var läskig i slutet. Tvåan var läskig hela tiden :) Sen skulle vi göra afro fast det gick inte så bra, haha... Vi somnade vid fyra så nu är jag sjukt trött. Men vi hade i alla fall superroligt!

Kram <3


Att göra

♥ Måla naglarna
♥ Städa rummet
♥ Fixa D&A-boken
♥ Reflektion, referat och reportage (läxor)
♥ Fixa Shrek 2 på DVD

imeem-musik


Torsdag

Idag var det skola 8.20-16.00... :( På hemkunskapen fick vi göra pajer, min grupp gjorde purjolök och paprikapaj. Den blev faktiskt ganska god! Ikväll är det piano tror jag, fast vi ska byta tid så jag vet inte riktigt... hehe... Ikväll är det Idol och Heroes :D Wihi, mina favoritprogram! På lördag ska jag sova över med Jossa och Sofia. Först på dagen ska jag och Jossa ha Shrek-lördag och kolla på alla filmerna ;) Vi ska se trean på bio och sen åker vi hem och kollar på skräckfilm hemma hos mig tillsammans med Soffliz. Vi ska se the Grudge 2 :S Ettan var helt okej tycker jag, men ändå inte jätteläskig... Hoppas tvåan är bättre! Inte så mycket att skriva om tyvärr,

Puss <3

Onsdag

Idag gick jag till skolan (!) och det var faktiskt ganska skönt och inte vara hemma och slöa. Man känner sig så ofräsch när man är sjuk. Idag hade vi bara tre lektioner, franska, matte och engelska. Vi hade boksamtal på engelskan om Sherlock Holmes-boken. Det gick ganska bra tror jag, bara att det var lite pinsamt att prata med min hesa/förkylda/FULA röst ;) Ikväll ska jag på Jazz&Show fast jag ska bara kolla på eftersom jag precis har blivit "frisk". Satt och snora hela lektionerna... :P Idag fyllde Jossa år, PUSS PÅ DIG (även fast du inte läser min blogg!)! På lördag blir det SHREK-lördag. Jag och Jossa ska kolla alla 3 filmerna... Det blir kul!

Kram ♥

Candy and Clyde



Sjukt roligt spel :D

Tjejsnack v 37

DITT INTERNETLIV

image272 Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
Oj, jag vet inte... Sen jag var kanske 10 har jag surfat och jag har bloggat sen 2006.

image272 Vilken/vilka webläsare använder du?
Jag använder Internet explorer, det är bäst tycker jag :)

image272 Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
Jag läser mycket bloggar, bloggar själv och ibland är jag inne på PA.

image272 Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Jag kollar mailen varje dag, oftast.

image272 Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
Ja, jag är medlem på ganska många men absolut inte aktiv på alla. Jag är mest inne på playahead.


Och så var det bara 100 kvar...

Två tjejkompisar sitter på en buss och pratar högljutt om svett.
Tjej 1: Nej alltså, man brukar ju inte bli svettig ovanpå brösten...
Tjej 2: Ååå! Men under!
Tjej 1: Ja fy fan! Det är så äckligt! Och så när man inte har tvättat bh:n på ett tag och tar av sig den...
Tjej 2 (rynkar på näsan): Eeew, alltså det luktar värre än strumpor!
Tjej 1 (iskallt): Det är en av de 101 hemligheter om kvinnor som män aldrig kommer att få veta.

// tjuvlyssnat.se

Follow me

Älskar den här låten (börjar bli många blogginlägg nu ;) Så himla bra!




You don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea
I'm singin'

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave, I can guarantee
You won't find nobody else like me

I'm not worried 'bout the ring you wear
Cause as long as no one knows, then nobody can care
You're feelin' guilty and I'm well aware
But you don't look ashamed and baby, I'm not scared
I'm singin'

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

Won't give you money
I can't give you the sky
You're better off if you don't ask why
I'm not the reason that you go astray and
We'll be all right if you don't ask me to stay

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

Don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea
I'm singin'

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me
I'm singin'

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me
I'm singin'

Follow me, everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

Våfflor

Har precis ätit våfflor till lunch! MUMS! Här får du receptet:

Frasvåfflor

image271

Du behöver:
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
2 msk smält margarin eller smör

Gör så här:
Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden tjock, tillsätt den och det smälta, avsvalnade fettet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite smält fett, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllene. Servera våfflorna med sylt och grädde.


Manga-bilder

Voila! Här är mina manga bilder, en glad, en mellan och en arg ;) Tryck på dem så blir dem större!


GLAD


MELLAN


ARG

Hoppas ni tyckte om dem!

Vuxenpoäng vs. Fjortispoäng

VUXENPOÄNG

Gör testet här: www.vuxenpoang.com

Mitt resultat:
Vuxenpoäng: 7,7
Uppskattad ålder: 15

FJORTISPOÄNG

Gör testet här: www.fjortispoang.se

Mitt resultat:
22,7% fjortis

Söndag

Åh, jag har varit sjuk typ hela helgen :( Jag är förkyld, hostig och har ont i halsen så jag tror inte jag kommer till skolan imorgon. Idag har jag typ bara varit hemma, har inte gjort någonting. Läst lite, spelat lite piano och spelat lite Nintendo DS. Mamma köpte en ny dator idag! Den är jättesöt! Det är en HP Pavilion tx1270 (hehe) och den har bara 12,1-tumsskärm! Den är verkligen jätteliten, men jättesöt :) Vi kallar den Harriet Potter eftersom det är en HP ;) Men vet ni, jag ska rita mangagubbar till PPM:s interntidning! Coolt va? ;) Jag ska nog rita dem imorgon, jag kanske visar dem på bloggen sen!

Pussar ♥

Hur kär får man bli?

Recension: BOK



Författare: Katarina von Bredow

Antal sidor: ca 320

Handling: Om inte om vore, tänkte jag. Om inte om vore skulle jag bli kär i Adam. Hur kär som helst. Blossande, vanvettigt gnisterkär. Ursinnigt sprängförälskad. Men nu var ju om. Och bara själva tanken på att bli kär i Adam var totalförbjuden, straffbar, ohygglig och fruktansvärd. Ändå tänkte jag den. Ändå fladdrade kloibrin där inne. Trots att om var. Här finns det omöjliga valet mellan bästisen och kärleken. Här finns också de vuxnas konflikter, och under alltsammans det stora problemet att kunna säga som det är innan det är för sent.

Kommentar: Ganska bra bok, men känns lite deppig ibland :/

Betyg: 3

Pyramidté

image265

Åh, pappa har köpt en ny tésort och den smakar verkligen jättegott! Jag gillar fruktté mer än vanligt té och det här var verkligen speciellt! Tépåsarna är liksom som pyramider, coolt va? Det finns lite olika smaker, vi har Tropical fruits, den är jättegod :)

Hitta Nemo

Recension: FILM



Genre: Animerat

Skådespelare: Marwin, Doris, Nemo m.fl. ;)

Handling: Möt Nemo, en ung och nyfiken clownfisk som fångas av sportdykare och hamnar i ett akvarium på en tandläkarmottagning i Syndey. Nu är det upp till Marwin, Nemos ängslige pappa, att rädda honom! Han får sällskap av den hjälpsamma men väldigt glömska fisken Doris och tillsammans ger de sig ut i det stora farliga havet. Längs vägen tvingas de ta sig förbi skräckinjagande hajar, surfande sköldpaddor, lömska brännmaneter, hungriga fiskmåsar och mycket mer. Samtidigt funderar Nemo och de andra fiskarna i akvariet på att fly. En djärv plan för att ta sig tillbaka till havet håller på att ta form...

Kommentar: Bästa animerade filmen! Så himla rolig :D

Betyg: 4

Kärlek <3

http://www.knowyourcrush.com/findcrush/443547

Älskar såna här grejer där man kan kolla hur många % man har på killar X)

Utö

UTÖ 5-7 september

Onsdag
Först åkte vi tunnelbana, pendeltåg, buss och sen åkte vi båt. Vi åt lunch på båten. När vi kom fram till Utö gick vi till campingen och satte upp tälten. Under dagen hade vi lekar och gick på en promenad. Sen åt vi middag och på kvällen grillade vi korv.

           


Torsdag
Vi gick upp klockan 8 och åt frukost. Efter frukosten skulle vi paddla direkt. Det var lite svårt i början men sen var det jättekul! Efter lunchen jobbade vi med fördjupningarna och reportagen. Jag intervjuade en som jobbade på kajakuthyrningen. Vi fick också gå på ett gruvmuseum.

           


Fredag
Vi gick upp tidigt och packade ihop våra saker. Sen åt vi frukost och gjorde mackor till lunchen senare. Efter det tog vi ner tälten och sen gick vi till båten. Efter att vi åkt båt, buss, pendeltåg och tunnelbana var vi äntligen hemma. Jag var jättetrött!

           


Jag skrev inte så mycket, det här var absolut inte det enda vi gjorde. Om ni vill läsa lite mer om Utö-resan kan ni kolla på min kompis Sofias blogg och Rebeccas blogg :)

Tjejsnack v 36

I BAKGRUNDEN

image273 Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
about:blanc // about:tabs // http://www1.euro.dell.com/content/default.aspx?c=se&l=sv&s=gen. Jag tycker inte att startsidan spelar så stor roll, och jag vet inte varför vi har dem.

image273 Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
Det är lite olika, men jag tror att jag har en bild från i somras :)

image273 Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?
Jag har en sån där färdig just nu (som finns med i mobilen från början), brukar oftast ha en bild som jag har tagit med mobilen men just nu orkade jag inte. Den är rosa. 

image273 Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
Regn.

image273 Vad hör du för ljud i bakgrunden?
Regn :(


Mjölk är gott!


image245

Gud vad gott det är med mjölk ibland!

Mjölk är coolt!

Rolig sak... :)

1. Ta första bokstaven i ditt förnamn.
A: När jag fyllde fem
B: Igår
C: I förmiddags
D: För tre år sedan
E: I torsdags eftermiddag
F: På min födelsedag
G: För tio år sedan
H: För två minuter sedan
I: För en liten stund sedan
J: När jag var liten
K: När jag var i din ålder
L: För tio minuter sedan
M: För en sekund sedan
N: När jag gick ut senast
O: När jag fick besök
P: För två månader sedan
Q: Precis nyss
R: Idag
S: För tolv timmar sedan
T: För en timme sedan
U: När jag var ledsen senast
V: När jag städade senast
W: För fem månader sedan
X: När jag ringde min bästa vän senast
Y: I förrgår
Z: För en vecka sedan
Å: För två veckor sedan
Ä: Igår morse
Ö: När jag var på semester

2. Ta första bokstaven i ditt favoritband/din favoritartist
namn:
A hoppade jag på
B åkte jag båt med
C hoppade jag hage med
D mördade jag
E retade jag
F hoppades jag att träffa
G knullade jag
H fotograferade jag
I hatade jag
J sprutade jag vatten på
K åt jag upp
L kysste jag
M hade jag sex med
N sköt jag
O slog jag till
P köpte jag
Q rånade jag
R log jag mot
S skallade jag
T drömde jag om
U tafsade jag på
V tänkte jag på
W tände jag på
X var jag med
Y stirrade jag hotfullt på
Z lekte jag med
Å dödade jag
Ä körde jag över
Ö sparkade jag

3. Ta första bokstaven i din pappas förnamn:
A Grynet
B Carola
C en hund
D Ronald McDonald
E tre grisar
F Shan da Man
G mig själv
H min bästa vän
I en idiot
J Paris Hilton
K Orlando Bloom
L min låtsaskompis
M Marilyn Manson
N min mattelärare
O Jack Sparrow
P Zlatan Ibrahimovic
Q min granne
R Rafael nadal
S min mamma
T en ko
U hundra hönor
V kungen
W George Bush
X min mormor
Y Tyke
Z Lena PH
Å kronprinsessan
Ä Usama bin Laden
Ö Basshunter

4. Ta första bokstaven i din garuadress:
A eftersom jag var hög.
B för att han/hon/de räckte ut tungan åt mig
C för att jag hade slagit ut en tand
D för mitt hår var trassligt
E eftersom jag hade tappat rösten.
F och vi/jag ska göra om det om tio minuter
G och det bryr jag mig inte om.
H och sen skrattade jag i fem minuter
I eftersom hon/han/de inte gav mig en kram.
J och sen åt jag en jordgubbsglass
K för att jag var så kåt.
L och ingen brydde sig.
M eftersom vi bryr oss så mycket om varandra.
N eftersom röster i mitt huvud sa åt mig att göra det.
O för att jag skulle få status.
P för att jag skulle bli känd.
Q för att jag var arg.
R för att jag ville ha öl.
S för att jag hade brutit benet.
T och sen gick jag och köpte lite hårnålar.
U och sen gjorde jag en ful min.
V eftersom jag var sugen.
W eftersom jag var glad.
X eftersom jag hade ont i armen.
Y och sen skrek jag.
Z för jag/vi ville det
Å för att ingen ville veta av mig.
Ä för att jag var mobbad.
Ö och sen flydde jag från polisen.

Resultat: När jag fyllde fem hoppade jag på/mördade jag min låtsaskompis för att jag ville ha öl.

HAHAHA XD

Halv hemmis

Idag var det halv hemstudiedag så vi slutade kl 12. Jag och Jossa och och Sofia gick hem och käkade varma mackor, pluggade till matten och klottrade på varandras händer (och armar och ansikten och öron och...) Sen åkte jag och Jossa till dansen! Det var första gången på terminen idag så vi började på en ny dans! Den är skitbra och superrolig :D Synd bara att vi inte kunde börjar tävla :( På onsdag börjar Jazz&Showen och på fredag börjar Showcase! Ska bli skitkul, fast shit, nu kom jag på att jag inte ens har anmält mig till Jazz&Showen... Woopsidaisy... Fick min "gratisbiljett" till Grönan idag. Som tur var räcker den ett år, känner mig inte så sugen på att gå på Grönan just nu :/ Imorgon har vi G-test i matten, första BETYGET i åttan :S Hjälp, och jag fattar typ ingenting. Jag suger verkligen på matte, jag har tappat min del av hjärnan där man kan räkna. Den måste ha runnit ut ur mitt öra eller nåt... Euw... HATA POTENSFORM!

Ha ett bra liv,
Agnes ♥

Notting Hill

Recension: FILM



Genre: Romantisk komedi

Skådespelare: Julia Roberts, Hugh Grant, Rhys Ifans m.fl.

Handling: I stadsdelen Notting Hill i London kliver plötsligt en av världens största filmsrjärnor, Anna Scott, in i William Thackers bokhandel. Kärlek uppstår mot alla odds, men kan de två verkligen bli ett par? Och vågar de?

Kommentar: Min favoritfilm <3

Betyg: 5


Ny layout!

September-layouten är BRUN (och leopardmönstrad)!

Kräftskivan

Igår var det kräftskiva för och på gatan :) Det var jätteroligt och spökrundan blev riktigt lyckad! Jag och Rebecca vann tipspromenaden, yes, vi är så bra! Gick och lade mig vid ett och då var jag så sjukt trött så jag sov till halv tolv. Sen har jag bara slöat och slappat hela dagen. Det är så tråkigt väder så man orkar inte göra nåt... Det är bara tre dagar kvar till Utö nu. Längtar lite faktiskt :)

Puss och kram
Agnes

Red Beard



Det här spelet är bara såå kul ;) Man blir beroende!