Paris 30/10 - 3/11

Torsdagen den 30 oktober

  
  

Vi gick upp 4.45 och en halvtimme senare kom taxin och hämtade upp oss för att köra oss till Arlanda. När vi kom dit åt vi frukost och checkade in och sen gick vi på planet. När vi sen landade i Paris tog vi direkt tåget till hotellet där vi lämnade våra väskor. Sen gick vi och åt lunch på en restaurang. Efter lunchen åkte vi till Notre Dame. Det var jättevackert inuti! Sen gick vi vidare till le Centre Pompidou men det var så långa köer så vi gjorde inget speciellt utom att värma oss ;) Vi tog crépe med nutella till fika och sen tog vi tunnelbanan till Les Halles där jag, mamma och A shoppade lite. Jag köpte en svart stickad tröja! Sen åkte vi tillbaka till hotellet igen och på kvällen träffade vi mammas kompis och åt middag tillsammans med henne på en jättefin restaurang som hette Brasserie Bofinger.

Fredagen den 31 oktober

  
  

Vi började dagen med frukost på ett mysigt café tvärsöver gatan. Jag åt baguette med hallonmarmelad, croissant och té (samma som jag åt alla andra dagar). Gott! Förmiddagen tillbringades på Musée d'Orsay där vi såg tavlor av bland annat Monet och van Gogh. Vi åt lunch på en restaurang på museet, en jättegod lasagne. Sen bar det av till Eiffeltornet! Vi åkte allra högst upp och såg på utsikten och även fast det var ganska dimmigt såg man långt! Vi åt crépe med nutelle till fika igen och middagen åt vi på en liten restaurang några kvarter bort.

Lördagen den 1 november

  
  

Den här dagen åt vi frukost på hotellet. Därefter åkte vi till Louvren där vi såg ännu fler tavlor, bland annat Mona Lisa av da Vinci och en massa egyptiska mumiestatyer. Vi åt lunch tillsammans med Jerome, en gammal kompis till mina föräldrar och J&A, och hans sexåriga dotter Apolline. Hon var så söt! Efter lunchen promenerade vi till l'Arc de Triumph och sen vidare längs Champs Elysée. Vi såg även Obelisken och parlamentshuset (?). Till fika blev det brownie och varm choklad! På vägen tillbaka till hotellet besökte vi Jeromes fru Beas affär. Jättefina kläder! På kvällen var vi bjudna på middag hos Jerome, Bea och Apolline. Det blev små tilltugg, massa godis och en massa lek och bus med Apolline, Lisa och Andrea!

Söndagen den 2 november

  
  

Vi gick upp och åt frukost på hotellet som vanligt. Sen gav vi oss iväg till Disneyland. Vi kom fram runt halv elva och under dagen hann vi med att åka de tre största berg- och dalbanorna; Indiana Jones, Space Mountain (läskigt värre!) och Big Thunder nånting... ;) Vi åkte även Pirates of the Carabean och gick Alice i Underlandets labyrint. Vi åt medhavda baguetter till lunch och varsin pain au chocolat (sjukt goda!) till fika. Innan vi gick hem såg vi en halloweenparad med alla Disney-figurerna. Det sista vi gjorde den här dagen var att äta middag på en jättemysig restaurang. Jag åt fläskfilé med pasta. Jättegott!

Måndagen den 3 november

  
  

Vi åt vår allra sista frukost på hotellet och sen packade vi ihop våra väskor. Sen åkte vi till Sacre-Coeur och det var alldeles underbart väder. Vi åkte en söt liten karusell nedanför kyrkan också och sen gick vi och kollade i olika souvenirbutiker. Jag köpte en I <3 PARIS t-shirt! Efter det gick vi till en restaurang och satte oss i solen på uteserveringen och åt en god lunch. Jag åt en cheeseburgare med pommes frites. Sen gick vi till La Fayettes där vi gick runt och kollade i de olika affärerna. Vi gick även förbi ett annat köpcenter, Le Printemps, men det var vi inte inne i. När vi kom tillbaka till våra kvarter gick papporna och hämtade väskorna på hotellet medan vi andra tog en sista fika. Sen tog vi tunnelbanan till flygplatsen, gick ombord på flygplanet och åkte hem till Sverige igen!

Lite fler bilder...

  
  
  


Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback