Tjejsnack v 44

ÅRSTIDERNA

Ämnet kommer från Camilla


♥ Vilken årstid är den bästa, varför?
Jag gillar våren, för då slipper man alla tjocka kläder och man blir liksom glad inuti. Och det är så mysigt när snön smälter och det börjar bli knoppar på träden och fåglarna kvittrar och... :P Sen tycker jag om sommaren (ingen skola och varmt och mycket roligt händer då) och vintern (ingen skola och mysigt med snö och julen <3) också!

♥ Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?
Japp, precis som jag skrev på första frågan. Hösten är också trevlig (:P) med alla löv och så är luften så himla klar liksom. Man blir klar i huvudet.

♥ Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?
Nope. Alla behövs ju.

♥ Under vilken årstid fyller du år?
Jag fyller år på vintern :)

♥ Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?
Jag blir firad av min familj och mina vänner. Jag brukar ha fest för polarna, men då är det inomhus såklart!


I <3 KC

image396

Åh, förlåt att jag skriver så mycket om Kelly hela tiden men hon är ju så grymt bra och jag är så himla glad för att hon ska komma till Sverige och för att jag ska gå på hennes konsert och för att det kommer bli så sjukt kul och för att jag var i Vällingby idag och hämtade biljetterna! Aaaaahhhhh, jag är galen! Love you, Kelly <33 LÄNGTAR! Lyssnar på hennes skiva så ofta jag kan, så himla bra och den blir bara bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar på den! Mina favoritlåtar är nog Never Again, Hole, Sober, How I Feel och Irvine! Grymt bra :D Det kommer en liten "dans-special" på onsdag om alla tre dagar, så jag skriver inget om det idag, tyvärr... :)

V-by-shopping [vi-baj-shopping]

Okej, idag var jag ju i Vällingby och köpte TVÅ saker. Det här köpte jag :)


Gosig halsduk
199:- från Indiska

  
Guldhalsband (träkula)
69,50:- från Indiska

Puss puss <3

Söndag

Idag vaknade jag elva, fast nu blir det ju egentligen tio eftersom man ställer tillbaka klockan en timme idag... Tidigt värre alltså ;) Jag åt frukost och sen satt jag vid datorn ända till lunchen. Det blev omelett! Sen åkte mamma och pappa och köpte en soffa, den kommer om fem veckor! Kul va? Sen gick jag och mamma en promenad och sen åkte vi till Vällingby. Jag köpte två saker som kommer i ett eget inlägg senare och så köpte jag Kelly Clarksons senaste skiva "My December"... Har lyssnat igenom den en gång nu och den var faktiskt jättebra! Längtar så himla mycket till konserten! Har gjort en liten hemsida/blogg om Kelly Clarkson. Addressen dit är:
http://enoimreh.blogg.se/kellyclarkson.se


Tjejsnack v 43

MILJÖ

Ämnet kommer från Jenny


♥ Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön?
Ja, jag tycker det är viktigt!

♥ När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det?
Jag handlar inte mat men vi har ganska mycket ekologiska varor.

♥ Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska?
Japp :)

♥ Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand?
Nyproducerat *skäms*.

♥ Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön?
Åka kollektivt, källsortera och använda tygpåsar istället för plastkassar i affärer!


Örhängen :)

De här köpte jag i Vällingby i fredags:


Guldörhängen (stjärnor)
8,50:- på Glitter (75% REA! Halleluja!)

  
Guldörhängen (tjocka ringar)
29,50:- på H&M

Puss & Kram


Ansiktsmasker och låttexter

image385

Nu har jag beställt 2 biljetter till Kelly Clarkson i Globen den 11 april! Det kommer bli så himla häftigt och helt galet kul att få se henne live! Så nu blir det till att plugga låttexter och inhandla den senaste skivan! Jag gillar nog Breakaway-albumet mest men har i och för sig bara hört "Never Again" från senaste albumet... Men det är mycket låttexter att plugga in just nu, har fått en skiva med Disney-medley + låttexterna som jag ska lära mig. Sen är det låtarna på adventskonserterna, jag tror jag måste friska upp minnet lite ;) Och sen är det Walking on sunshine, Fever, Think, Lulaby to Broadway och kanske One night only snart också som man ska kunna till dansuppvisningarna... Men hellre det än om geologiska tidsperspektiv och inlandsisar... :P

Idag vaknade jag klockan 12 (oj!) och känner mig seg som vanligt. Men snart ska jag klä på mig och fixa mig lite för ikväll blir det spa-kväll med polarna ;) Haha, kom på att då måste man ju åka och köpa massa ansiktsmasker och hårinpackningar och grejer och det blir ju fett dyrt. Men det är det värt, jag tror faktiskt att det kommer bli lyckat. Värsta yoga-musiken och ligga i solstolar med gurkor på ögonen och grejer :D Så nu får jag ringa till Joss snart, förlåt om du väntat länge, jag är så seeeeeeeg... Älskar dig (och ni andra med såklart) <33

Bye bye :)

Liten torsdags lista

Senaste impulsköp: Det var nog den jättesöta Hello Kitty-necessären på HM...
Bästa promenad: Brukar inte promenera, men ibland springer jag och då är brukar jag springa elljusspåret... :)
Favoritdryck: Hm, typ hallonsoda och té
Äter lyxmiddag på: Nån restaurang :)
Favoritgata: Min gata där jag bor :P
Bästa förfestmusiken: Darin <33
Reser helst till: Nåt varmt ställe... *längtar till Kapis*
Bästa mikromaten: Billy's panpizza eller Gorby's
En bra gå bort-present: Eh... blommor kanske?
Favoritlyxartikel: ?
Älsklingsljud: Musik... <3 :)
Senaste upptäckt i Stockholm: Oj, vet inte...
Favoritgalleria: Gallerian ^^
Favoritsajt: Typ alla tusentals bloggar som jag läser!
Här bjuder jag mamma på middag: Bjuder inte mamma på middag :)
Favoritförort: Den här förorten där jag bor dårå (vill inte säga var jag bor)
Fikar gärna på: Caféer
Bästa lunchställe: McDonalds... ;)
Favoritgrönsak: Hm... majs och ärtor är gott.
Favoritfärg: Vet inte, varierar väldigt mycket.
Favoritdjur: Katt såklart
Favoritmärke: Asså jag har ingen speciell designer som jag gillar eller så men jag köper typ mest kläder på HM och Gina Tricot.
Bil: Vår familj har en Volvo :)
Världens bästa nu levande konstnär: Ehh, kan inga konstnärer som lever, haha XD
Rockstjärna jag vill träffa: Darin <3 Kelly Clarkson <33
Favoritskor: Mina randiga ballerinor (men de skaver jättemkt!!)
Klädkonto per månad: Hm, 100-300 kronor kanske. Köper inte så mycket kläder faktiskt.
Modeförebild: Ingen XI
Mest överskattade affär: Weekday
Det dyraste jag köpt: Vet ej...
Mode jag aldrig vill se igen: Turban och hög midja!
Dansar helst till: MUSIC!
Senast gnolade: First cut is the deepest - Sheryl Crow
Senaste fyndet: Vantar för 40 spänn på H&M
Bästa romanen: Harry Potter sssklart..!
Bästa diktsamlingen: Läser inte dikter
Favoritprodukt på apoteket: Shoppar inte så mkt på Apoteket faktiskt (!)
Fulaste färgen på kläder: Oj, ingen aning, spyfärgat kanske? Är inte så mycket för beige heller... :/


Provfilmning

Shooooo...

Nu är jag hemma! Provfilmningen tog väldigt lång tid, men aja, så här var det i alla fall... Efter skolan åkte jag till pappas jobb och där åt jag mellis och pluggade lite SO. Sedan gick vi till Frihamnen till stället där provfilmningen var. Först fick man anmäla sig i receptionen och då fick man en lapp som man skulle fylla i om sig själv och en lapp med några repliker från filmen som man skulle lära in. Jag övade i ungefär fem minuter och sedan kom hon som var ansvarig för provfilmningen och tog med oss till ett rum. Där satt vi en stund och blev uppropade och pratade lite och sen delade hon upp oss i par också. Jag kom med Jenny, hon var jättesnäll <3 Vi övade i typ en halvtimme och sen var det våran tur att komma in i rummet. Vi spelade upp scenen och blev filmade dårå. Det blev några omtagningar men jag tycker faktiskt att det gick ganska bra :) Hoppas dem också tycker det! Jaa... sen var det inte mer med det utan då åkte jag hem. Man kommer få svar senast om en månad om de vill att man ska komma och provfilma igen. Om de inte hör av sig inom en månad så har man inte "gått vidare". Waaa, men nu ska jag käka middag, plugga SO, kolla på Heroes och sova för jag är heeelt slut!

Hejdå lilltå ;)

Moooorning!!

image384
SÅ FIN! <33

Wow, typ första gången jag bloggar på morgonen :) Men jag hinner inte blogga på dagen/kvällen för jag håller på att plugga ihjäl mig på SO. Det kanske kommer ett kort inlägg ikväll iaf... Okej, vet ni vad jag just läste i DN? Jo, att KELLY CLARKSON ska komma till Sverige!!!!!!!!!!!!!!! JA! Jag har velat att hon ska komma hit och ha en spelning här typ sen jag började gilla henne och det var flera år sen. Och nu kommer hon! Den 11 april i Annexet och biljetterna släpps på fredag! Åh, jag vill så himla gärna gå, hoppas jag får för mamma... snälla?? Åh, längtar redan... ;) Idag är det provfilmning också... help me, help me! Nej, men det ska faktiskt bli jättekul! Hoppas det går bra... :) Men nu ska jag klä på mig (vad ska jag ha på mig? :S).

PUSS <3

Alla låtar från Andra avenyn!


Lyssna på (nästan) alla bra låtar från Andra avenyn! Har inte lyssnat igenom alla så jag vet inte riktigt om alla är bra, hehe... Men du behöver ju inte lyssna på de som du inte gillar :D

Roligaste helgen :)

OBS! Bilder kommer snart, ska ladda in dem i datorn NUUU snart!

LÖRDAG

På dagen gjorde jag inte så mycket, bara tog det lugnt... Sen på kvällen kom familjen Karlsson (KLARA <3) och grannarna hem till oss på middag. Det blev köttgryta med ris, gott :) Sen spelade Klara och jag ett spel som hette nånting med ballonger, det var i alla fall med ballonger, haha XD Det var så kul, gud vad vi skrattade! Sen spelade vi upp till bevis med Klas och David men dem var så dåliga förlorare så vi spelade med de vuxna istället. Kropp mot knopp var ju roligast, hihi :D Sen åt vi chokladkaka (som JAG hade bakat) och jag och Klara dansade lite!

SÖNDAG

Idag var jag i stan med Jossa, Julia och Sofia! Det var jättekul :D Jag köpte:

♥ Ögonfransböjare, KICKS

♥ Örhängen, KICKS

♥ Vantar, H&M

♥ Hello Kitty-necessär, H&M

Vi åt lunch på mcdonalds :) Jag tycker faktiskt att det är gott! Sen gick vi runt och kollade i lite affärer ett tag och sen åt vi jäääättegod glass i gallerian, på Montis, min favvoaffär ;) Åh, vad gott det var, vi åt som galningar! Godaste glassen alltså... Sen fortsatte vi att shoppa lite dårå och sen åkte Sofia hem och en stund senare åkte vi hem. Det var jättekul!

Puss o kram <3

Friday, I'm in love :)

Helluuu!!

Idag var jag i skolan, inget speciellt att berätta om det förutom att NO-provet gick helt okej... Efter skolan gick jag, Julls och Rebbs hem till mig och käkade mellis. Sen gick vi och "hämtade" Elin (som försökte skrämma oss, haha) och Lisa och sen kollade vi i skolkatalogen och åt middag. Kycklingklubba och pommes frites :) Sen åkte vi till dansen, det var roligt det. Vi körde Fever på dansen och på sången sjöng vi Fever, Think och Lullaby to Broadway (eller vad den heter :P)... På slutet körde vi sångtävling, sååå kul :) Det känns väldigt skönt att ha två av fyra prov avklarade... Nu är det plugga till SO-provet som gäller + lite matte när man inte orkar plugga SO ;) Ahhh, på onsdag är det provfilmning, lite nervous dårå... Men det ska verkligen bli superkul!!! Förlåt Sofia att jag ringer till dig hela tiden... hehe, men det är bara för att jag tycker om dig <3 ;) Men nu ska jag inte tråka ut er med massa tråkig text...

God natt <3

Nu händer det grejer... ;)

Hejsan!

Varning för nu kommer det bli ett riktigt långt inlägg här :) Börjar med att berätta lite om idag... Vi hade hemkunskapsprov och det gick sämst. :( Det var jättesvårt och frågorna var inte alls om det vi hade pluggat in! Efter provet fick vi baka rulltårta, mums.

Förra veckan såg jag en lapp på Danscompagniet om att de sökte 13-16-åringar som ville vara med i filmen "I taket lyser stjärnorna". Jag har alltid velat vara med i en film så jag skickade in ett brev om mig själv och vet ni vad? Igår kväll fick mamma ett mail där de sa att jag ska få komma på provfilmning :D Åh, jag blev så himla glad! Det ska verkligen bli jättekul att provfilma, men jag har inga höga förväntningar eftersom det är JÄTTEMÅNGA som söker. Men det ska bli kul iaf :) Provfilmningen är nästa vecka...

Idag fick jag ett brev från Svenska kyrkan om konfirmationen. Jag fick reda på vilket konfaläger jag ska gå på i sommar och jag fick mitt förstahandsval, 14-25 juni! Och jag kom på samma läger som Rebecca och Jossa och Julia också, wihi! :D Åh, det kommer bli så kul! Konfirmationen är den 29 juni efter lägret (typ mitt i sommaren...?) Längtar :)

Fick biljetterna till adventskonserterna idag också, roligt! Längtar jättemycket till det också! Men nu ska jag plugga NO. Prov imorgon, suck... :/

Puss o kram

Jag har fått en syssling!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1033535.ab

Lite kort om idag...

Idag var det skola, på lagtiden gjorde jag matteläxan (ändrade lite saker :P), på matten rättade vi läxan (alla rätt) och räknade i boken (klar med grön kurs). Sen hade vi en lektion som jag har glömt vilken det var, hehe XD Sen var det lunch och sedan engelska. Jag läste Oliver Twist (på eng alltså) och lyssnade på Darin i mobilen <33 Trevligt! Sist hade vi NO, och det var kul! Vi pluggade lite och pratade lite... :) Nu har jag kollat på Rosa the movie :O Inte bra, du måste plugga Agnes! Så nu ska jag plugga lite HK en stund, sen ska jag äta nåt och sen iväg på dans...

Pussar <3


Good afternoon!

5 tips för alla pluggare:

1. Hur vill du ha det när du pluggar? Tyst? Musik? Ensam? Någon annan i närheten? Hur ljust ska det vara? Var vill du sitta? Anpassa det så att det passar dig :)

2. Ät något innan du pluggar eller medan du pluggar. Hjärnan får ny energi och orkar jobba bättre!

3. Lyxa till det. Sätt dig i en skön fåtölj eller sätt på favoritskivan ;)

4. Ta pauser ibland. Det är jobbigt att plugga!!!

5. Bestäm att när du pluggat tex. i en timme får du en belöning, tex. ett tuggummi eller en kokosboll :) Det kan få dig att plugga hårdare!

Lycka till pluggers!


Tjejsnack v 42

RELATIONER

Ämnet kommer från Ewelina

♥ Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?
Mamma o pappa <3

♥ Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?
Nej, det tycker inte jag att man kan göra, JAG kan i alla fall inte det.

♥ Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
Det har jag säkert någon gång, fast jag kommer inte ihåg något speciellt tillfälle nu...

♥ Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
Jaa, det känner jag :)

♥ Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
Jag måste alltid ha rätt och så är jag lite besserwisser, det är väl min sämsta egenskap tror jag, min bästa är kanske att jag är rolig!


Vadå mycket plugg?

[X] Matteläxa
[X] Franskaläxa
[X] Hemkunskapsprov
[X] NO-prov
[  ] SO-prov
[  ] Matteprov (G-test)
[/] Boksamtal och bokrapport: Ett öga rött
[  ] Boksamtal och läslogg: Blåögd
[X] Inlämning av Crime story

Usch, jag får ångest när jag läser det här...

(Jag fyller år om exakt 100 dagar!)

Jag älskar er!

image382

Jag vill bara säga att jag älskar er så mycket, Jossa, Julia, Sofia och Rebecca <3 Ni kommer alltid finnas i mitt hjärta. Varje dag som går tillsammans med er är underbar bara för att NI finns... Jag vet inte hur jag skulle kunna leva utan er, det skulle jag inte... Ni betyder så himla mycket för mig, och alla minnen vi har, jag är så glad att jag har dem! Alla invigningar, återföreningar, somrar, Grönan, alla sova över-kvällar, Svartlöga, Julias land och många många fler. Tack för att jag fick vara med om allt det här <3 Jag är så glad att jag har så himla bra vänner, alla har ju inte det, och jag känner mig verkligen lyckligt lottad. Hur kan så snälla, snygga och smarta tjejer vilja vara med mig? Jag fattar inte, men jag är så glad att ni finns där! Ni gör mig glad när jag är ledsen och ännu gladare när jag redan är glad! Med er blir allting roligt! Jag vill att ni ska veta att jag finns här för er, vad som än händer, och jag hoppas att vi alltid kommer vara kompisar... Ni betyder allt <3

Minishopping

Idag var jag och mamma och Lisa i Vällingby en snabbis. Skulle leta efter stövlar, jag letade jättelänge... Jag är väldigt kräsen när jag ska köpa skor så det tog ett tag innan jag hittade ett par som jag tyckte var fina. Men tyvärr fanns dem inte i min storlek. De skulle få in nya imorgon så jag måste åka dit, antingen innan eller efter dansen.

Det andra jag köpte var:

♥ Trosor 5-pack, HM
♥ Rosa strumpor, HM
♥ Hello Kitty-hårspännen, HM

Kram <3

Lördag

God-mitt-på-dagen!

Har precis ätit våfflor till lunch :) Nu kanske ni tror att jag äter våfflor till lunch typ varje helg men det gör jag inte. Det är bara det att när jag är ensam hemma så måste jag ju laga lunch själv och det enda jag kan laga är: nudelsoppa, varma mackor och våfflor :P Jag är ensam hemma med Lisa o Jonas. Vi sitter vid datorn hela bunten och är sociala och trevliga ;) Ikväll blir det sova över-kväll med polarna, roligt, roligt! Jag vill kolla på Dreamgirls och Step Up men antagligen blir det nåt annat... :) Någon annan än jag som blev ledsen när Patrizia åkte ut? :( Hon var jättebra tycker jag (jag har hennes autograf! jag har hennes autograf!). Sam var och är ju mycket sämre...

Kram <3

Skolkorten har kommit!

image381

Idag i skolan hade vi mentor, musik, bild (roligt), SO (tråkigt), lunch och hemkunskap. På hemkunskapen fick vi lära oss om protein och sen bakade vi pitabröd och lagade chili con carne. Det blev faktiskt riktigt gott! Nästa vecka har vi HK-prov... :/

När jag kom hem så såg jag att skolkorten hade kommit! Äntligen! Jag blev ganskar bra, både på ensam och klasskortet :) Försökte ta lite kort på korten och sätta in på bloggen men det blev inget bra så ni får hålla er till tåls, kära vänner :P Lisa blev jättesöt <3

Igår köpte jag en foundation (inte en blå som tur var :P). Dream matte mousse från Maybelline, hade på mig den idag och jag måste bara säga att den är sååå bra! Den är jättelen och känns liksom luftig men täcker ändå jättebra :) Rekommenderas... ;)

Mitt paket från H&M har kommit nu också så nu har jag lite mer kläder, fast det var inte så mycket som jag ska ha i skolan utan mest till dansen och lite andra klädesplagg dårå... Och sen har jag äntligen fått min Hello Kitty pyjamas <3 Så himla söt!

Puss <3

Mitt lockiga hår

image380

Dagnes

Lägg märke till rubriken är det står dagnes, inte dagens... ;)

Dagens outfit: En grårandig lång tröja och svarta strumpbyxor
Dagens låt: Andra avenyn låten :)
Dagens dusch: Imorse
Dagens frisyr: Utsläppt, lite lockat med locktång och luggen uppsatt med hårspännen
Dagens smink: Concealer, puder, rouge, mascara och lite ögonskugga :)
Dagens händelse: Engelskaprovet
Dagens planer: Dans ikväll
Dagens vill ha: Silvrigt nagellack
Dagens saknad: Hm, vet ej
Dagens drog: Kompisarna <3
Dagens tråkigaste: Skolan...
Dagens roligaste: Ormen som åt upp en flodhäst, HAHA XD
Dagens finaste: Alla vännerna <33
Dagens måste: Läsa ut "Ett öga rött" :/
Dagens dricka:
Dagens köp: Dream matte mousse foundation från Maybelline
Dagens mat: Lunch: tunnbrödrulle, middag: nudelsoppa
Dagens sjuka: Noll
Dagens kärlek: Lisa <3
Dagens mående: Bra :)


Onsdag

Idag var jag i skolan och det var tråkigt. Eftersom det var så tråkigt så ska ni inte få höra om min tråkiga dag så här kommer istället några roliga klipp som vi fick kolla på på NO:n. Den första är fett lång, och lite halvkul. Den andra är kort och rolig, det är en orm som har ätit upp en flodhäst. Men sen kommer den på att det kanske inte var så bra så då kräks den upp flodhästen igen! Asså ni måste kolla på munnen, den är helt uttänjd, euuuuuww!




Tjejsnack v 41

BRÖST

Ämnet kommer från Alexzandra


♥ Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska?
Nae... Jag är liksom 13 år, hehe...

Är du orolig för bröstcancer?
Nej, det är ju inte så vanligt att man får det när man är så här ung.

Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat?
Typ något kvinnligt :)

Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför?
Inga kommentarer, haha. Men jag skulle inte vilja förminska eller förstora dem.

Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera.
Nej, det verkar fett läskigt och onödigt :S


Andra Avenyn låten

Åh, de här låten är så himla bra! <3



I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love

Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Oh, Thursday doesn't even start
It's Friday I'm in love

Saturday, wait
And Sunday always comes too late
But Friday, never hesitate...

I don't care if Mondays black
Tuesday, Wednesday - heart attack
Thursday, never looking back
It's Friday, I'm in love

Monday, you can hold your head
Tuesday, Wednesday stay in bed
Or Thursday - watch the walls instead
It's Friday, I'm in love

Saturday, wait
And Sunday always comes too late
But Friday, never hesitate...

Dressed up to the eyes
It's a wonderful surprise
To see your shoes and your spirits rise
Throwing out your frown
And just smiling at the sound
And as sleek as a shriek
Spinning round and round
Always take a big bite
It's such a gorgeous sight
To see you eat in the middle of the night
You can never get enough
Enough of this stuff
It's Friday, I'm in love

I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love

Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Thursday doesn't even start
It's Friday I'm in love

Måndag

image379
Floorfiller-Ida

Idag var det vanlig skola igen efter två veckors projekt :) Vi hade engelska och då fick vi bara skriva på våra crime stories hela lektionen. Jag är snart klar med min! Sen hade vi svenska, det var faktiskt ganska kul. Vi gick igenom lite saker och så fick vi presentera våra planscher om kärlek <3 Sen var det lunch, korvgryta á la Åmål (?). Efter lunchen hade vi SO och Annelie var sjuk så vi hade vi ingen lärare. Jag läste hela lektionen :/ Sen var det idrott, vi hade frisbee, det var svårt fast ganska kul :) Efter skolan gick jag och Jossa hem till mig och vi pluggade lite till engelskan och sen åkte vi till dansen. Det var jätteroligt!

Kram <3

Ps. Vet ni en cool sak? På höstlovet ska jag och Jossa gå på en danskurs och vi ska ha Ida från Floorfiller som gästlärare :)

Pizza Shack Deluxe

Hur man gör för att få IG i SO:

1. Klicka här.

2. Välj "Simulation" i menyn till vänster.

3. Välj spelet "Pizza Shack Deluxe".

Kram ;)


Böcker 2007

Oktober
"Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri
"Vild" av Boel Werner
"Näckrosdammen" av Annika Thor

November
"Havets djup" av Annika Thor
"Washington D.C." av Meg Cabot
"Öppet hav" av Annika Thor
"Hon går genom tavlan, ut ur bilden" av Johanna Nilsson
"Nu eller aldrig" av Meg Cabot
"Harry Potter och Dödsrelikerna" av J.K. Rowling

December
"Harry Potter och De vises sten" av J.K. Rowling
"Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith
"Vargbröder" av Michelle Paver
"Gossip girl" av Cecily von Ziegesar
"Piratika" av Tanith Lee
"Piratika II - Åter till papegojön" av Tanith Lee
"Johannesnatten" av Gull Åkerblom

Filmer 2007

Oktober
50 first dates
Hip Hip Hora
Spiderman 2
She's the man
Rosa the movie
Aladdin
En prinsessas dagbok 2
House of Wax

November
Hairspray
Scary Movie 3
Kopps
Freaky Friday
Kate and Leopold
Tsatsiki - Vänner för alltid
Happy Feet

December
Harry Potter och Fenixorden
Shall we dance?
Life of Brian
Bruce den allsmäktige
Sweet Home Alabama
Tomten är far till alla barnen
Finding Neverland
The Shining
Natt på Museet


En liten förändring i bloggen...

Nu har jag hållt på med recensioner i tusen år och jag vet att ingen läser dem, ingen tycker dem är roliga och inte ens JAG tycker det är roligt att skriva dem längre. Så jag har bestämt mig för att sluta med dem... Mina recensioner av Narnia-böckerna kommer fortsätta och jag kommer att ha kvar alla gamla recensioner men, förutom Narnia, så kommer det inga fler SÅNA recensioner :) Istället ska jag skriva en slags lista över alla filmer och böcker jag kollar på och läser. Alltså, kommer två nya kategorier i bloggen: Böcker och Filmer.

Kram <3

Cathys bok

Recension: BOK



Författare: Stewart / Weisman / Brigg

Antal sidor: ca 145

Handling: Om du inte heter Emma, lägg ner den här boken och gå härifrån så blir ingen skadad! Emma - jag vet att det låter galet. Du (och mamma) kommer undra vart jag tagit vägen, och när jag kommer tillbaka. Därför lämnar jag alla de här bevisen - om nånting skulle hända och jag INTE kommer tillbaka. Titta på allt i boken. Ring telefonnumrena. Kolla hemsidorna. Men du får inte berätta för NÅGON om det, om du inte vill ut på för djupt vatten, som jag. Var inte orolig. Allt är okej (tror jag). Vem vet, kanske är det här början på ett nytt liv för mig. Det är i alla fall slutet på det gamla. Ring mig! Kram Cathy

Kommentar: Skum bok. Synd att telefonnumrena och ledtrådarna var på engelska.

Betyg: 2,5

Tråkigt inlägg...

Åh, vad seg jag känner mig... Orkar ingenting. Pappa och Lisa är ute och seglar med grannarna och mamma är i Portugal så jag är helt ensam hemma. Skönt :) Vaknade vid halv elva imorse. Jag åt frukost och kollade på 50 first dates (favoritfilmen) och nu sitter jag här och halvsover :P

Jag gör: Ingenting.

Jag borde göra: Skriva SO-uppsats om Gruvor (gäääsp).

Jag drömde en mysko dröm i natt. Jag, mamma och Lisa skulle gå till Vivo och handla och när vi gick där på gatan kommer det värsta stora rådjuret/laman (typ en blandning) springande mot oss XD Den var jättesöt (och jättestor) och vi klappade den lite först men sen började den typ nafsa efter mig och jag blev skiträdd och la mig ner på trottoaren men då böjde den ner huvudet efter mig. Jag fick panik och sprang iväg men den bara följde efter mig och ville kramas eller nåt men jag var ju jätterädd så då slutade jag drömma den drömmen.

Puss <3

Adventskonserter '06

Här kommer lite bilder från adventskonserterna i Blå hallen förra julen! Jag finns med på de två sista bilderna :)

                          

/ Agnes <3

Tjejsnack v 40

DJUR

Ämnet kommer från Alexzandra


♥ Vad har du för favorit djur?
Katt :)

Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda?
Det skulle vara jättehäftigt att få se ett lejon eller en krokodil!

Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför?
Oj shit, jag vet faktiskt inte. En gris kanske? För att vi är så lika ;)

Vilket djur är du mest rädd för, varför?
Jag är nog mest rädd för... insekter, haha. Hatar dem. De är så äckliga och läskiga.

Har du några djur? Vad/vilka?
Nej, jag har inget djur men vi ska köpa en katt i december :D Jag har haft två guldhamstrar.


Halv hemmis x 2

Heeej... <3


Måste bara säga tack för alla söta kommentar jag får här på bloggen, jag blir verkligen superglad så fort jag ser att jag har fått en ny kommentar även om jag inte får så många ;)


Igår...


Jag VET att det är en bok på bilden :P

... hade vi halv hemstudiedag! Det var jätteskönt att sluta tidigt och efter lunchen gick jag, Rebbs, Joss och Soffs (vad ska jag kalla dig?) hem till Jossa och där läste vi lite tidningar, flummade, drack té och pratade känslor ;) och pluggade till provet på könssjukdomar (btw, så hade vi det idag och det var jättelätt). Vid fyra gick jag och Rebecca hem till mig och åt "mellis" och sen åkte vi till dansskolan. Först skulle Rebecca kolla på placeringen så jag och Sanna (en på dansen) pluggade lite tillsammans tills den dansen var slut. Sen var det jazz&show, roligt, roligt :)

Idag...


... slutade vi efter lunch eftersom en av våra lärare var sjuk, så det blev som en till halv hemmis :) Efter lunchen gick jag och vännerna (utom Julia som är sjuk :( ) hem till Sofia. Vi läste lite böcker, drack té och pratade känslor, bakade rulltårta och spelade in en misslyckad musikvideo ;) Skojigt!

Puss o kram

 


Ny layout!

Nu har jag bytt layout igen, för nu är de ju oktober! Helt enkelt, här är oktober-layouten ;) Den blev orange och gul den här gången med små söta blommor, inte särskilt höstigt direkt, men jag kände för orange den här gången. Hoppas ni tyckte det blev bra, för det tycker jag ;) Joss och Rebbs, om ni vill ha hjälp så är det bara att säga till så kan jag hjälpa er! Jag tycker det är jättekul med HTML och sånt...

Puss <3

Roliga saker

Hej!

Idag var det skola (wow, menar du verkligen det?) och vi hade först en lååång lektion om alkohol, igen. Sen hade vi lunch och det blev pannkakor! Min favoritskolmat! Det var jättegott. Efter lunchen åkte vi till Nationalmuseum och där fick vi gå runt och kolla på tavlor och lite sånt. Det var väldigt tråkigt. Sen åkte jag hem och nu sitter jag här :) Snart kommer Sofia och så ska vi plugga lite till provet på torsdag. Trevligt värre... inte :/ Tänkte också säga att det kommer en ny layout här på bloggen snart, jag hoppas jag hinner ikväll! Nu kan ni kolla in de helsköna bilderna här under ;)



Twister-badlakan
Roligt, roligt!



Chokladfontän
Oh ma gash (som jag brukar säga), vad gott! JAG VILL HA!



Dörrmatta
Bra för glömska personer :P



Knivställ
Haha XD



Nageltorkare
Den lilla apan blåser på fingret och torkar nagellacket om du lägger fingret på hans lilla bananplatta! Sötaste ever...



Pepparkaksformer
Formerna är pepparkaksgubbar med avbitna kroppsdelar :) Först trodde jag att alla hade amputerat nånting (fett hemskt) men sen fattade jag, haha!



Radioanka
En badanka med inbyggd radio! Så himla smart, jag som älskar att sjunga i duschen ;)



Sudokutoalettpapper
Roligt värre, men ska man göra sudokut innan eller efter man har torkat sig...?

De roliga sakerna kommer från CoolStuff.

Måndag och bilder på Kapis

Idag var det skola som vanligt, vi hade tre lektioner + lunch: alkohol, tälja med hjärtat och genus. Efter lektionerna fick vi reda på vilket betyg vi fick på matteproven vi gjorde för typ en vecka sen... Jag fick MVG! :D Jag blev skitglad! Sen gick jag och Jossa hem till mig och kollade på Mitt stora feta grekiska bröllop och åt kladdkaka :) Det var mysigt! Sen åkte vi till dansen, superroligt!

I december, jag vet inte riktigt vilket datum, ska vi åka till Kap Verde! Det ska bli så himla skönt, längtar till solen och värmen och det är så skönt att åka bort till något varmt ställe när det är kallt här hemma. Kapis (som jag kallar det ;) ligger söder om kanarieöarna vid Afrikas kust, ganska nära ekvatorn. Så här får ni se lite bilder på Kap Verde, ön Santa Maria som vi ska åka till (det är flera öar) och på hotellet som vi ska bo på!

Kap Verde

                 

Santa Maria

        

Lägenheter Porto Antigo

              

Bilder från Fritidsresor.

PPM-tidningen

Hej :)

Nu har PPM:s interna tidning "Reportaget" kommit ut, och där är mina små manga-teckningar med ;) Det är ett test, där kan man få olika resultat, jaja, ni ser ju själva här under :) Gör gärna testet och skriv vilket resultat ni får här i kommentarerna. Jag fick flest b och c! Förlåt om texten inte syns så bra, ni får väl leta reda på ett förstoringsglas... eller så får ni stå ut helt enkelt ;)

TESTET
image336

FACIT
image337

MITT NAMN ;)
image338

Puss och kram <3