Stadshuset Special

TORSDAGEN - DISNEY

                       
Logen och Sanna och Matilda, logen igen, sminkbordet med söta lampor, Sanna och Matilda, Matilda, Kajsa, Petra, Hanna och Pernilla, Hanna och Matilda, Jag :)

På torsdagen gick jag i skolan fram till halv tolv, sedan var det halv hemstudiedag. Jag gick hem och pluggade lite och åt lunch och sedan åkte jag tunnelbana och buss till Stadshuset. Jag kom fram klockan två och vi fick komma till vår lunch. Där fick vi tyger av vår sånglärare och bytte om till linne och tights. Jag hade en svart kjol också och vinrött tyg. Alla var jättesnygga :) Sen hade vi genrep och vi fick öva ganska många gånger, men det gick inte så bra, för det var väldigt svårt att veta tonarten och stämmorna utan musik. Sen hade vi lite dötid och då var vi i logen och kollade på film och lite sånt. Klockan fem (tror jag) hade vi soundcheck, alltså vi fick repa med musik till. Nu gick det mycket bättre! Sen åt vi middag, ris och köttgryta, och väntade, väntade och väntade... Kvart över nio var det dags och vi samlades utanför logen. Sen sprang vi uppför trapporna och väntade medan Linda (solisten) sjöng "Gabriellas sång" och när alla applåderade sprang vi ut och ställde oss i trappan. Och sen sjöng vi! Åååhhhh, vad kul det var! En sån kick att uppträda alltså, när man känner alla strålkastar och man bara ger allt :D Helt underbart! Efteråt var man så taggad och uppspelt att man bara ville köra ännu mer, men tyvärr ropade de inte "en gång till, en gång till" :( Haha... Sen åkte vi hem!



LÖRDAGEN - ADVENT

                 

Rebecca flätar någons (?) hår, Snygg-Olivia, adventarna, orkestern, Blå hallen, logen, min blomma som jag fick efter sista konserten!

Jag gick upp ganska tidigt och kollade på julkalendern och gjord mig i ordning. Sen åkte jag tunnelbana och buss till Stadshuset och kom fram halv elva. Då bytte vi om till utomhusmedleyt och sen fick vi repa en gång, fast vi var tvungna att bryta nån gång under inomhusmedleyt (tror jag det var) eftersom det var publikinsläpp... Första konserten var klockan tolv och då skulle Rebecca komma och kolla! Det var lite nervöst eftersom det var första konserten men det gick bra i alla fall! Men efter inomhusmeydleyna skulle vi gå upp på en liten scen och stå där i hundra år medan kören sjöng. Det är väldigt varmt där och så och helt plötsligt svimmade en tjej (Matilda)! Aaaahh, alla fick panik! Hon började vingla men som tur var fick Pernilla tag i henne och så låg hon där tills allt var slut. Det var jättehemskt och läskigt och så var vi tvungna att stå där och le vilket inte kändes så bra just då... :/ Sen fick vi buga och bocka och sen var det över.

Alla gick ner och åt lunch (kycklinggryta med ris) och klockan två var det dags för nästa konsert. Men Matilda kände sig fortfarande inte så bra (eller så gjorde hon det bara för min skull <3) men hon sa att hon inte vågade vara ängel den här konserten i fall hon skulle svimma. Så då fick jag vara det! Den här konserten kom mamma, Lisa, farmor, farfar och min faster Eva och kollade, så jag blev jätteglad för att jag fick vara ängel just då! Så vi körde utomhus och inomhusmedleyna igen och allt gick jättebra. På inomhus sprang jag och Hanna (den andra ängeln) ut och så fick vi springa uppför några trappor och byta om till lucialinnen och änglavingar. Sen var det vår tur och vi fick gå nerför den stora trappan och stå på avsatsen medan kören sjöng. Sen gick vi ut (lite för tidigt, haha) och det var det! Efter det var det dags för avslutningen (stå på scenen och le medan kören sjunger i en evighet) och som tur var så svimmade ingen den här gången!

Sista konserten gick också bra, då var Matilda ängel igen och jag var tomte, som jag var på alla föreställningar :) Kvart över fem kom mamma och hämtade mig och så var den dagen slut...



SÖNDAGEN - ADVENT

                 

Kören i trappan, adventarna, Matildas lockiga hår, Lollo och Filippa, fika, Hannah och Rebecca, Sanna <3

Idag hade jag lite sovmorgon, jag skulle inte vara i Stadshuset förrän klockan tolv. När jag kom dit bytte jag om, sminkade mig och sjöng upp och sen var det dags för första konserten, som började klockan ett. Det gick jättebra och det var riktigt kul! Efter det åt vi lunch, det blev chili con carne, ris, nachos-chips och grönsaker. Det var gott :) Sen körde vi en konsert till. I pausen åt jag en jättegod chokladkaka och pluggade engelska till den muntliga presentationen imorgon. Sen var det tredje konserten, som var jobbigast... Jag var väldigt trött då men det var bara att le och se glad ut :) Efteråt gick vi till seven-eleven och köpte godis och sen var det sista konserten. Det gick också bra! Sen kom Elins familj och hämtade oss och så åkte vi hem...



MÅNDAGEN - ADVENT

                 

Elin är glad, Blå hallen, Sanna och Matilda springer i Blå hallen, orkestern, Alfred Nobel, Amanda, adventarna i logen :)

Först jag gick till skolan som vanligt. Efter sista lektionen, som var gympa, gick jag och hämtade Lisa och sen sprang vi hem. Jag slängde i mig lite fil och flingor och sen så skyndade jag mig till tunnelbanan. Jag missade bussen men kom precis i tid, klockan kvart över fyra. Jag bytte om till utomhusmedleyt och sen gick jag och Olivia och satte oss i publiken. Sen körde vi igenom första konserten :) Det gick jättebra! I pausen åt vi middag, det var ganska äckligt... Sen hade vi en andra konsert och då fick vi morotskaka och té! Åhhhh, godaste morotskakan nånsin! <3 Efter fikat var det dags för sista konserten och då ville vi göra nåt kul. Vi bestämde en liten "bugningsdans" som vi skulle göra på scen men på applådtacket gick det inget vidare. Men det var roligt i alla fall! På sista konserten fick vi blommor också och sen kom Bo (dirigenten) in och berättade att vi skulle få vara med nästa år! Alla var helt inställda på att det här var sista året och att vi inte skulle få göra det mer, så alla blev jätteglada när han sa det :D Sen kom mamma och hämtade oss och så var adventshelgen över...

Kommentarer
Postat av: elin

haha! snygg man är där på måndagsbilden :D

jag har lite bilder från astra - kolla in: http://www.scrapblog.com/modisten/astra

Datum: 2007-12-17 | Klockan: 21:55:08
URL: http://modisten.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback